Telefoni
14.11.2009 06:20

Deli z drugimi:

Share

Nadzor nad ogljikovimi hidrati prek sporočil SMS?

Nadzor nad ogljikovimi hidrati prek sporočil SMS?
Nadzor nad ogljikovimi hidrati prek sporočil SMS?

Ob Svetovnem dnevu sladkorne bolezni je družba Si.mobil na pobudo dr. Andreja Janeža, predstojnika Kliničnega oddelka za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove v UKC Ljubljana, in v sodelovanju z družbo sanofi-aventis predstavila novo mobilno storitev »Vem, kaj jem!« za nadzor nad ogljikovimi hidrati prek sporočil SMS. Storitev je na voljo večini slovenskih uporabnikov mobilnih komunikacij, Si.mobilovim uporabnikom povsem brezplačno.

Nova storitev »Vem, kaj jem!« uporabnikom omogoča, da s preprostim SMS-om pred obrokom preverijo vsebnost ogljikovih hidratov v hrani: na številko 6111 pošljejo SMS sporočilo s ključno besedo OH in seznamom živil, ki jih nameravajo zaužiti (npr. OH dunajski zrezek, krompir). V povratnem SMS-u uporabniki prejmejo podatke o vsebnosti ogljikovih hidratov v gramih glede na težo domače mere (npr. »kos«, »žlica«, »krožnik«, »skodelica«). V kolikor je v bazi vključen tudi glikemični indeks živila, se v povratnem SMS-u nahaja tudi ta informacija.

Storitev je na voljo večini slovenskih uporabnikov mobilnih komunikacij, torej vsem uporabnikom Si.mobila, M mobila, Mobitela, Debitela in Izimobila. Za vse Si.mobilove in Mmobilove uporabnike je storitev povsem brezplačna. Uporabnikom omrežja Mobitel se zaračuna poslani SMS s ključno besedo OH na 6111 po ceniku operaterja telekomunikacijskih storitev, vsak prejeti SMS s podatki o vsebnosti ogljikovih hidratov storitve pa je brezplačen.


Prijavi napako v članku