Računalništvo, telefonija
07.04.2014 16:12
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V bližnji prihodnosti brez brisač

V bližnji prihodnosti brez brisač
V bližnji prihodnosti brez brisač

Eno izmed najbolj nadležnih opravil zjutraj ali zvečer je uporaba brisač po prhanju ali vroči kopeli. Ne samo da so te popolnoma nepraktične, so tudi pravo leglo bakterij, ki se počasi razvija v vlažnem okolju.

Iz tega razloga se je ekipa iz New Yorka odločila, da razvije napravo, ki bo odpravila potrebo po uporabi brisač. Poleg večje higiene se s tem privarčuje tudi pri porabi energije in denarja. Obvezno pranje rabljenih brisač stane in onesnažuje okolje.

Predlagana rešitev je podobna tehtnici za merjenje telesne teže. Premočeni enostavno stopite na napravo, ki od spodaj navzgor pošlje zračni tok, bodisi hladen bodisi topel zrak. Na ta način se telo posuši, ne da bi s pomočjo brisače na novo nanesli bakterije, ki so se že pred tem razvile. Prav tako je naprava primerna za uporabo s strani podjetij, kot so terme, hoteli in javna kopališča. Stroški uporabe brisač so v teh ustanovah še mnogo večji.

V tem trenutku se ekipa nahaja na portalu Indiegogo, kjer zbirajo denar za zagon proizvodnje. Poželi so veliko zanimanja s strani uporabnikov, ki so projekt v velikem obsegu podprli. Od načrtovanih 36.000 evrov so zbrali že čez 50.000 evrov. Načrtovana prodajna cena v ZDA bo približno 180 evrov.


Prijavi napako v članku