Računalništvo, telefonija
Telefonija
15.03.2024 17:00

Deli z drugimi:

Share

Nadgrajeni zemljevidi Petal

Dandanes od pametnega telefona pričakujemo, da ima nameščene zemljevide, ki nas varno, učinkovito, hitro in neodvisno od prevoznega sredstva pripeljejo do cilja. Na pametnih telefonih Huawei je za to poskrbljeno z zemljevidi Petal (Petal Maps).

Huawei je za svoje mobilne naprave že pred časom razvil v operacijski sistem globoko integrirane zemljevide Petal, ki jih tudi redno nadgrajujejo in dodaja nove funkcije. Kmalu se nam tako obeta nova pomembnejša posodobitev, saj je Huawei predstavil beta različico 4.2.0.201, ki je v postopku javnega preizkušanja in jo že lahko prenesete na svoj pametni telefon Huawei.

Novosti bo veliko, zato omenimo le najbolj pomembne. Poenostavljen je prikaz potovalnih opomb na osrednjemu (domačemu) zaslonu aplikacije, omogočeno deljenje priporočil ter izboljšana je funkcija vodenje do naslednje polnilne postaje za električna vozila, kjer zdaj lahko določite, katere vas zanimajo.

Zemljevidi Petal že v Sloveniji med drugim prikazujejo številne točke zanimanja, kot so restavracije, trgovine, bencinske črpalke in znamenitosti, ki se nahajajo v bližini. Seznam se iz dneva v dan širi in bogati z novimi informacijami. Prav tako je mogoče z aplikacijo v živo spremljati prometne razmere, na voljo pa je tudi 3D-pogled, ki olajša predstavo urbane okolice.

Zemljevidi Petal se lahko pohvalijo z izjemno preglednim vmesnikom, ki navigacijo še dodatno poenostavi. Na spodnji vrstici so tri možnosti, nad njimi pa iskalno polje, kamor vpišete mesto ali naslov, kamor želite priti. Nato izberete želeno prevozno sredstvo in se prepustite vodenju. Vodenje na zaslonu poteka preprosto in razumljivo, lahko pa vklopite tudi glasovna navodila. Če zgrešite križišče ali izvoz, navigacija hitro najde novo pot, in če je mogoče, že v procesu izračuna ponudi več različnih poti do cilja.

Navigacijo z zemljevidi Petal lahko na telefonih Huawei, med drugim tudi na najnovejših, kot sta P60 Pro in Mate X3, uporabljate, ko hodite peš, se vozite s kolesom, mestnim prevozom ali z avtom. Kadar ne sedite za volanom, lahko na telefon povežete tudi brezžične slušalke FreeBuds 5i, ga pospravite v žep in pustite, da vas usmerja glas.

Nadgrajeni zemljevidi na Huaweievih telefonih

Da bi bili vedno pravočasni na cilju, pričakujemo, da pametni telefoni omogočajo hitro, varno in učinkovito navigacijo ne glede na prevozno sredstvo. Huaweievi s zemljevidi Petal (Petal Maps) izpolnjujejo to pričakovanje.

Huawei je že pred časom razvil operacijski sistem, ki globoko integrira zemljevide Petal v svoje mobilne naprave. Ti zemljevidi se redno nadgrajujejo, pri čemer je kmalu pričakovana nova pomembna posodobitev, različica 4.2.0.201, ki je trenutno v javnem preizkušanju in jo lahko prenesete na svoj pametni telefon Huawei.

Med pomembnejšimi novostmi je poenostavljeno prikazovanje potovalnih opomb na osrednjem zaslonu aplikacije, možnost deljenja priporočil ter izboljšana funkcija vodenja do naslednje polnilne postaje za električna vozila, pri čemer lahko zdaj določite, katere vas zanimajo.

Zemljevidi Petal v Sloveniji že ponujajo prikaz številnih točk zanimanja, vključno z restavracijami, trgovinami, bencinskimi črpalkami in znamenitostmi. Seznam se nenehno širi in bogati z novimi informacijami. Aplikacija prav tako omogoča spremljanje prometnih razmer v živo in ponuja 3D-pogled, ki olajša predstavo urbanih okolic.

Uporabnikom se lahko pohvalijo z izjemno preglednim vmesnikom, ki navigacijo še dodatno poenostavi. Iskalno polje omogoča vnos mesta ali naslova, kamor želite priti, nato pa izberete želeno prevozno sredstvo in se prepustite vodenju. Navigacija na zaslonu je preprosta in razumljiva, lahko pa se odločite tudi za glasovna navodila. V primeru zgrešenega križišča ali izvoza navigacija hitro najde novo pot, ponuja pa tudi več različnih možnosti poti do cilja.

Navigacijo z zemljevidi Petal lahko uporabljate na telefonih Huawei, vključno z najnovejšimi modeli, kot sta P60 Pro in Mate X3, medtem ko hodite peš, kolesarite, uporabljate mestni prevoz ali vozite avtomobil. Poleg tega lahko brezžične slušalke FreeBuds 5i povežete s telefonom, ga pospravite v žep in pustite, da vas usmerja glas.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei Huawei AppGallery Zemljevidi Petal

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več