Triki in nasveti
01.07.2012 00:10
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Namestitev, nadgradnja in brisanje aplikacij Android preko brskalnika

Spletni portal Google Play olajšuje nameščanje in posodobitve ter odstranitve mobilnih aplikacij!
Spletni portal Google Play olajšuje nameščanje in posodobitve ter odstranitve mobilnih aplikacij!

Pametni mobilni telefoni Android so med uporabniki zelo priljubljeni, saj je na spletnem portalu Google Play na razpolago več kot 450 tisoč aplikacij. Te uporabniki mobilnih naprav nameščajo kot za stavo, saj je kar dve tretjini programov in računalniških iger povsem brezplačnih. Aplikacije nameščamo in odstranjujemo ročno, to se pravi neposredno na pametni mobilni telefon ali tablični računalnik, obstaja pa tudi precej lažji način, kako to izvesti v praksi.

Ko se z Googlovim uporabniškim računom na pametnem mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku prijavimo v portal Google Play, se ta takoj sinhronizira s spletno različico portala. Ko nato v spletni brskalnik vpišemo spletni naslov https://play.google.com/ in se vanj prijavimo z enakim Googlovim uporabniškim računom (Sing In – desno zgoraj), lahko aplikacije nameščamo na mobilnik ali tablico kar neposredno iz brisalnika. To storimo tako, da mobilnik ali tablico najprej povežemo s svetovnim spletom. Nato na spletnem portalu Google Play poiščemo aplikacijo in kliknemo na gumb »Install«. V okencu, ki se nam odpre, vidimo poleg imena aplikacije še model našega mobinika ali tablice. S klikom na gumb »Install« se aplikacija povsem samodejno prenese in namesti na našo mobilno napravo.

Pred kratkim je Google na spletno različico portala Google Play dodal še možnost nadgradenj (posodobitev) in brisanj aplikacij, ki so nameščene na pametnem mobilniku ali tabličnem računalniku Android. S klikom na povezavo »MY ANDROIDS APPS« bomo tako dobili vpogled nad vsemi aplikacijami, ki smo jih namestili. Če imamo več naprav, bodo aplikacije porazdeljene po posamični napravi. Če napravo lahko odstranimo ali posodobimo, bomo zraven nje ugledali ikono smetnjaka in gumb »UPDATE«. S klikom z miško na ikono oziroma gumb in s potrditvijo se bo izbrana funkcionalnost pričela izvajati na mobilni napravi.

Če uporabljate pametni mobilni telefon in/ali tablični računalnik Android, vam toplo priporočamo, da uporabljate spletno različico portala Google Play. Na računalniškem zaslonu imamo namreč veliko lepši pregled nad aplikacijami kot na malem zaslonu mobilne naprave. Poskusite, ne bo vam žal!


Prijavi napako v članku