Računalništvo, telefonija
26.11.2008 12:42
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na spletu se lahko pogajate za nižje cene

Spletne trgovine so vse od prvih dni Amazon.com trn v peti klasičnim prodajalcem, saj enake izdelke ponujajo po bistveno nižjih cenah. Proizvajalci, uvozniki in lastniki blagovnih znamk zato spletne trgovce pogosto prosijo, naj ne objavljajo cen, ki so nižje od določene vrednosti izdelka na trgu.
V klasičnih trgovinah morate za ugodnejšo ceno sami vprašati prodajalca, v spletni trgovini pa to ni mogoče, zato v tem primeru ne morejo v celoti izkoristiti svojih konkurenčnih prednosti. V podjetju Gambit trade, ki je z EnaA.com trgovskim portalom prav te dni prejelo Zlato nagrado Naj e-podjetje 2008 so zadržek sprejeli kot izziv in svoje člane te dni presenetili z novo funkcionalnostjo, ki simulira dogajanje pri klasičnem nakupu. Če želite, se lahko tako odslej za ceno pogajate tudi v spletni trgovini EnaA.com. Namesto v trgovinah pogosto slišanega vprašanja trgovcu, ali lahko dobimo še kakšen popust, na EnaA.com isto vprašanje za notesnike, fotoaparate, LCD televizorje, gospodinjske aparate in druge izdelke, postavite s klikom na sporočilo “Klikni za klubsko ceno!”. Kliknete in v EnaA.com vam prijazno razkrijejo najnižjo ceno, ki je sicer ne objavljajo. Odslej je tudi pogajanje na spletu enostavnejše in bolj učinkovito kot v klasičnih trgovinah.
Aljoša Domijan, soustanovitelj podjetja, je ob tem povedal: “V letošnjem letu smo povečali naša vlaganja v razvoj, saj naš položaj največjega spletnega trgovca tudi vbodoče povezujemo z vodilnim mestom pri uvajanju novosti. Zlato nagrado Naj e-podjetje 2008 smo tako sprejeli ne le kot priznanje za preteklih deset let ampak predvsem kot dobro izhodišče za naprej.”


Prijavi napako v članku