Telefoni
24.04.2019 06:14
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na splet zašli podatki o novih Googlovih telefonih

Cenejša telefona družine Google Pixel 3 bosta uradno predstavljena 7. maja.
Cenejša telefona družine Google Pixel 3 bosta uradno predstavljena 7. maja.

Ker bo podjetje Google 7. maja letos predstavilo dva nova pametna mobilna telefona družine Pixel, je zanimanje javnosti zanju zelo veliko. Govorimo o pametnih mobilnih telefonih Pixel 3a in Pixel 3a XL, ki so bili s strani sedme sile v zadnjih nekaj mesecih deležni kar nekaj pozornosti. Nedavno razkrita fotografija in strojne specifikacije novosti naj bi bili še toliko bolj zanimivi, saj naj bi te “pomotoma” za kratek čas razkrilo kar podjetje Google na svoji spletni strani.

Iz razkritih podatkov je razvidno, da večjih razlik med pametnima mobilnimi telefonoma Pixel 3a in Pixel 3a XL podjetja Google ne bo. Večji model Pixel 3a XL naj bi bil opremljen z zaslonom s 15,2-centimetrsko oziroma 6-palčno diagonalo, ločljivostjo 2.160 x 1.080 slikovnih točk in razmerjem stranic 18 proti 9, medtem ko bo manjši model Pixel 3a razpolagal z zaslonom s 14,2-centimetrsko oziroma 5,6-palčno diagonalo, ločljivostjo 2.220 x 1.080 slikovnih točk in razmerjem stranic 18,5 proti 9. Novinca bosta torej kot nalašč tudi za predvajanje večpredstavnostnih vsebin in za igre.

Tako pametni mobilni telefon Pixel 3a kot Pixel 3a XL bosta razpolagala s 4 gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, kot pričakovano pa bo nameščen nespremenjen mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie. Manjši model Pixel 3a bo za preračunavanje podatkov uporabljal procesor Snapdragon 670 podjetja Qualcomm, medtem ko bomo pri večjem modelu našli procesor Snapdragon 710. Oba modela bosta razpolagala z aktivnimi robovi Active Edge, kar pomeni, da se bodo odzvali na pritisk in bodo sprožili digitalnega asistenta Google Assistant.

Pametna mobilna telefona Pixel 3a in Pixel 3a XL naj bi imela celo podporo za elektronsko telefonsko kartico eSIM in dodatno varnostno čipovlje Titan M, za zajem fotografij in videoposnetkov pa bo na voljo zgolj en fotoaparat, saj bo šlo tu vendarle za cenejša telefona. Za cenejši in manjši Pixel 3a naj bi bilo treba v prosti prodaji odšteti okoli 450 evrov, za nekoliko dražji model Pixel 3a XL pa okoli 500 evrov, kar sicer ni malo, ampak precej manj v primerjavi s paradnimi konji vodilnih proizvajalcev.


Prijavi napako v članku