Računalništvo, telefonija
11.05.2011 15:37
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na slovenske ceste prihaja radar, ki mu nič ne uide

Sistemi za sekcijsko merjenje hitrosti so strah in trepet cestnih divjakov.
Sistemi za sekcijsko merjenje hitrosti so strah in trepet cestnih divjakov.

Slaba novica za vse »divjake«, ki na slovenskih avtocestah ne upoštevate omejitev hitrosti. Slovenska policija bo namreč predvidoma v prihodnjem letu na slovenskih avtocestah pričela uporabljati sistem za sekcijsko merjenje hitrosti. Ta bo prevzel mesto obstoječih stacionarnih radarjev. Ti so namreč tako rekoč neučinkoviti, saj cestni divjaki žal vozijo po omejitvah le na mestih, kjer so ti postavljeni.

Medtem ko stacionarni radarji merijo hitrost le na določenem mestu (točkovno), sekcijski merilniki hitrosti merijo povprečno hitrost voznikov na izbranem odseku. Tu dejansko gre za to, da sistem na daljši razdalji zabeleži čas vstopa in izstopa vozila. Nato z znanim oziroma vnešenim podatkom o razdalji med vstopom in izstopom izračuna povprečno hitrost. Če je povprečna hitrost višja od dovoljene, sledi kazen. Sekcijski merilniki hitrosti vozila prepoznajo s pomočjo sistema za strojno branje registrskih tablic.

Glavna prednost tovrstnega načina merjenja hitrosti je dejansko v zavedanju voznikov, da vozijo znotraj odseka, kjer se izvaja meritev povprečne hitrosti. Prvi sekcijski merilnik hitrosti bo v naslednjem letu postavljen na avtocesti med Brezovico in Vrhniko. Pred uvedbo novega radarja hitrosti bo slovenska policija morala pridobiti še ustrezne certifikacije za vse sklope sistema. Poleg tega bo potrebna še sprememba področne zakonodaje. Ključno vprašanje tu je, ali bo sekcijski merilnik hitrosti lahko pripomogel k zmanjšanju hitrosti in prometnih nesreč na slovenskih avtocestah.


Prijavi napako v članku