Računalništvo, telefonija
14.11.2020 05:53

Deli z drugimi:

Share

Na novi iPhone SE bo žal treba še nekoliko počakati!

Telefon Apple iPhone SE 2021 naj bi bil na voljo šele v drugi polovici naslednjega leta.
Telefon Apple iPhone SE 2021 naj bi bil na voljo šele v drugi polovici naslednjega leta.

Apple je uporabnike storitev mobilne telefonije že pred časom presenetil s pripravo pametnega mobilnega telefona iPhone SE (2020). Ta je postal takoj priljubljen, saj je opremljen s procesorjem mobilnega telefona iPhone 11 in ponuja več pomnilnika za shranjevanje podatkov. Novi pametni telefon podjetja Apple je opremljen z 11,9-centimetrskim oziroma 4,7-palčnim zaslonom LCD ločljivosti 1.334 x 750 slikovnih točk, pod njim pa se nahaja gumb z vgrajenim bralnikom prstnih odtisov Touch ID. Na zadnji strani ima digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, ki omogoča zajem videoposnetkov v ločljivosti 4K s povprečno hitrostjo do 60 sličic na sekundo, spletna kamera pa nudi ločljivost 7 milijonov slikovnih točk. Podprta sta tudi brezžično in hitro polnjenje, avtonomija delovanja pa naj bi bila primerljiva s telefonom iPhone 8.

Čeprav je pametni mobilni telefon iPhone SE (2020) še vedno kos tudi najzmogljivejšim opravilom, pri podjetju Apple že pripravljajo njegovega naslednika. Ta pa na žalost ne bo na voljo v prvem četrtletju naslednjega leta, ampak šele proti poletju ali celo jeseni. Kot glavni razlog za zamudo pametnega mobilnega telefona iPhone SE 2021 pa mediji navajajo pomakanje optičnih senzorjev za digitalni fotoaparat. Vse tovarne, ki dobavljajo tovrstne senzorje podjetju Apple naj bi vse svoje moči usmerjale v razvoj slikovnih tipal za prihajajoči iPhone 13.

Podrobnejših informacij o pametnem mobilnem telefonu iPhone SE 2021 trenutno še ni. Več naj bi bilo znanega šele v začetku naslednjega leta. Bo pa ta precej cenejši v primerjavi s klasičnimi modeli.


Prijavi napako v članku