Namizni računalniki
14.02.2012 05:56
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na dotik občutljivi računalniki Apple iMac?

Apple naj bi z na dotik občutljivimi zasloni kmalu opremil osebne računalnike iMac.
Apple naj bi z na dotik občutljivimi zasloni kmalu opremil osebne računalnike iMac.

Računalniški sistemi podjetja Apple so pogosto deležni kritik, da so tehnološko zastareli v primerjavi s konkurenčnimi izdelki. Je pa po drugi strani tudi res, da so ti nadvse hitri in zanesljivi. Ker vse bolj zanesljivi postajajo tudi zasloni na dotik, bo podjetje iz Cupertina po vsej verjetnosti z njim kmalu opremilo osebne računalnike iMac.

Da se podjetje Apple spogleduje po na dotik občutljivih zaslonih za osebne računalnike, dokazujejo številni pridobljeni patenti. Ti nakazujejo, da podjetje iz Cupertina pripravlja prenovljen grafični vmesnik operacijskega sistema MacOS X, ki bo prilagojen delovanju zaslonom občutljivim na dotik. Glede na spletne govorice naj bi Apple kmalu ponudil v prodajo osebni računalnik iMac z na dotik občutljivim zaslonom s 27-palčno (68,6-centimetrsko) diagonalo. Kmalu za njim naj bi sledil še nekoliko cenejši model z 21,5-palčnim (54,6-centimetrskim) zaslonom.

Kdaj bo Apple dejansko ponudil v prodajo novo družino osebnih računalnikov iMac, je težko napovedati. Glede na spletne govorice naj bi se to zgodilo proti koncu letošnjega leta oziroma v prvi polovici naslednjega. Do uradne predstavitve novinca pa lahko preletite nove Applove patente, ki so objavljeni na spletnem naslovu http://goo.gl/vQxGj. Na naslovu http://goo.gl/MCSza pa si lahko ogledate delovanje in uporabnost tabličnega računalnika iPad s 27-palčnim (68,6-centimetrskim) na dotik občutljivim zaslonom.

Vas zanima več iz te teme?
Apple računalniki

Prijavi napako v članku