Računalništvo, telefonija
20.06.2017 10:18
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na Bledu rešitve Schneider Electric, ki izboljšujejo učinkovitost industrijskih procesov

Na Bledu rešitve Schneider Electric, ki izboljšujejo učinkovitost industrijskih procesov
Na Bledu rešitve Schneider Electric, ki izboljšujejo učinkovitost industrijskih procesov

Na Bledu v teh dneh poteka tradicionalna že 30. blejska eKonferenca. V okviru dogodka se vzporedno odvija tudi konferenca Living bits and things. Na slednji se družba Schneider Electric, globalni specialist za upravljanje energije in avtomatizacijo, predstavlja z različnimi rešitvami. Med njimi so v fokus letošnje konference postavili svojo platformo EcoStruxure.

Poraba energije nenehno narašča in ocene kažejo, da se bo v sledečih 40 letih še podvojila, zato je potrebno najti ustrezne rešitve čim prej. Trenutno upravljanje z energijo namreč ni trajnostno naravnano. Ocene kažejo, da bi morali, če bi si želeli v tem obdobju zagotoviti dovolj energije, do leta 2030 v energetiko vložiti en bilijon EUR. Ključni izzivi, ki so pred nami na področju učinkovite rabe energije, so zagotovo v urbanizaciji. Do leta 2050 bo namreč v mestih živelo še dodatnih 2,5 milijarde ljudi. Določene izzive prinaša tudi digitalizacija. Zaradi nje bo do leta 2020 z internetom povezanih še dodatnih 50 milijard naprav. In industrializacija. Pri slednji predvidevanja kažejo, da se bo do leta 2050 poraba energije v industriji podvojila. Podvajanje porabe na eni strani ob hkratnih zahtevah in zavezah za zniževanje izpustov CO2 za 50% predstavljata zahteven energetski paradoks, ki ga lahko rešujemo zgolj s trikrat višjo energetsko učinkovitostjo.

Schneider Electric na Bledu predstavlja platformo EcoStruxure za industrijo, ki pomeni izjemen korak naprej pri razvoju rešitev, ki ustrezno naslavljalo kompleksne tehnologije strank in prinašajo popolnoma novo raven učinkovitosti. Uroš Merljak, vodja prodaje v družbi Schneider Electric Slovenija je ob predstavitvi najnovejših rešitev izpostavil: »EcoStruxure za industrijo združuje širok portfelj, ki zajema tako energetiko, kot tudi avtomatizacijo in programsko opremo. S tem strankam zagotavljajmo popoln paket. S pomočjo platforme lahko naše stranke namreč izkoristijo priložnosti, ki jih prinaša digitalizacija ter istočasno pridobijo ustrezen okvir, s katerim lahko obvladujejo vedno kompleksnejše poslovne operacije. Industrijski internet stvari (IIoT) omogoča odprt, interoperativen sistem arhitekture za tovarne in stroje, ki ga podpira rešitev nove generacije –System Platform 2017. Rešitev prinaša popolnoma nove standarde operativne izvrstnosti industrijskih organizacij in številne nove priložnosti tako za razvijalce kot tudi uporabnike. Rešitev se že uporablja v več kot 100 tisoč objektih po vsem svetu.«

Platforma EcoStruxure za industrijo je rezultat dolgoletnih milijardnih vlaganj v raziskave in razvoj ter tudi akvizicij v zadnjih treh letih. Podjetjem pomaga izkoristiti potencial digitalizacije in industrijskega interneta stvari (IIoT) ter omogoča prilagajanje alternativnim modelom. Rešitev istočasno omogoča popolno informacijsko varnost ter tudi popolno analitiko na vseh ravneh. S povezovanjem avtomatizacije in energetike s programsko opremo in analitiko platforme EcoStruxure, se operacijska inteligenca dviga na enostavno raven. S tem omogoča kakovostnejše in pravočasne strateške odločitve, ki so utemeljene na predpostavki optimizacije energetske učinkovitosti.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku