Socialna omrežja
13.03.2010 06:29
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MySpace s spremembami do veliko večjega števila uporabnikov

MySpace zaenkrat za Facebookom precej zaostaja.
MySpace zaenkrat za Facebookom precej zaostaja.

Nekdaj hitro rastoče spletno omrežje MySpace se v zadnjem obdobju ukvarja s številnimi težavami. Poleg zamenjav na vodilnih položajih podjetja so bili pri MySpacu prisiljeni odpustiti tudi kar nekaj svojih zaposlenih. Omenimo tudi, da po številu uporabnikov MySpace sedaj že krepko zaostaja za konkurentno stranjo Facebook, saj trenutno beležijo 100 milijonov uporabnikov, Facebook pa že kar 400 milijonov. Kljub temu pa MySpace ne misli kar tako vreči puške v koruzo, saj naj bi stran v naslednih mesecih doživela modernizacijo, s pomočjo katere naj bi se število uporabnikov počevalo na 200 ali celo 300 milijonov.

MySpace je sicer nekaj popravkov prejšnji mesec že doživel, z njimi pa je postal vsaj malenkostno bolj pregleden. Prihajajoča prenovljena stran se bo še naprej osredotočala na multimedijo, šele v praksi pa bomo videli, če bo zares lahko konkurirala Facebooku. Marsikoga pri trenutni obliki strani motijo preveč »kričeče« oblikovani profili. Facebook se v tem precej razlikuje, saj so pri njem profili uporabnikov bolj pregledni in manj moteči. Sicer tudi Facebook omogoča uporabnikom preobrazbo njihovih profilov, a se vsaj za zdaj ti še niso množično odzvali in odeli svoje profile v nove barve.

Kljub prenovi strani, pa naj bi po napovedih MySpace v letošnjem letu dobil za približno 20 odstotkov manj denarja od oglaševanja. Predvideva se, da naj bi številka znašala okoli 385 milijonov dolarjev (279 milijonov evrov).

Seveda na omrežju MySpace najdete tudi Računalniške novice, dobite pa nas tudi na omenjenem Facebooku ter še na nekaterih drugih sorodnih straneh.


Prijavi napako v članku