Računalništvo, telefonija
07.08.2008 07:55

Deli z drugimi:

Share

MyDebates in ameriška predsedniška dirka

Komisija za predsedniške debate (Commission on Presidental Debates ali krajše CPD), ki vodi debate kandidatov za bodočega predsednika ZDA, se je za letošnje volitve povezala z obliko spletnega socializiranja MySpace. Skupaj so ustvarili spletni portal za spremljanje debat, ki bo prikazoval posnetke v živo in omogočal glasovanja v realnem času. Stran se imenuje MyDebates, dostopna bo za vsakogar in ne bo potrebovala predhodne registracije. Zagnala se bo ob prvi debati, ki bo 26. septembra.

Obiskovalci bodo torej vse spremljali v živo, sodelavci na prizorišcu pa bodo spremljali dogajanje in vsem gledalcem na strani postavljali vprašanja, kako vrednotijo odgovore kandidatov. MyDebates bo sodelovala tudi v eni izmed debat v mestni hiši, ki bo 7. oktobra, postavljali pa bodo vprašanja uporabnikov njihove strani.

To sicer ni prvi poskus takšne “internetizacije” demokratičnega procesa, saj je podobno že poskušal CNN v povezavi z YouTube, vendar pokrivanje znotrajstrankarskih soočenj takrat ni poželo velikega uspeha. Upajmo, da se bosta CPD in MySpace iz izkušenj konkurentov kaj naučila in s svojim prispevkom morda pomagala k razvoju boljše “e-demokracije”.


Prijavi napako v članku