Računalništvo, telefonija
05.06.2008 08:59
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

My Picturetown – drugi dom digitalnih fotografij

Nikon prestavlja svoje novo spletno mesto za shranjevanje in izmenjavo fotografij, prikladno poimenovano my Picturetown. Običajnim uporabnikom spletišča, posvečenega digitalnim fotografijam ter video posnetkom, je na voljo 2 gigabajta prostora, medtem ko bodo t. i. zlati člani razpolagali z 20 GB prostora. my Picturetown je na voljo vsem lastnikom digitalnih fotoaparatov.

Nikonovo spletišče my Picturetown omogoča spletne storitve shranjevanja in izmenjave večjih količin digitalnih fotografij ter videoposnetkov vsem uporabnikom – ne glede na to, kakšen fotoaparat uporabljajo. Uporabniki portala my Picturetown lahko svojim prijateljem in znancem preprosto pošljejo povezavo do svojih fotografij.

Registracija uporabnikov na spletišču, ki se nahaja na spletni povezavi www.mypicturetown.com je brezplačna, do jeseni pa velja posebna promocija 13 evropskih državah, kjer se uporabniki lahko registrirajo kot t. i. zlati člani in prejmejo kar 20 gigabajtov prostega prostora namesto običajnih dveh.

Spletna foto banka ponuja kopico možnosti urejanja fotografij, ki je zahvaljujoč intuitivnemu uporabniškemu vmesniku res enostavno opravilo. Pregledna menijska struktura, označevanje datotek ter možnost uporabe funkcij kot je povleci in spusti, namreč močno olajšajo delo pri obdelavi in shranjevanju najljubših fotografij. my Picturetown v celoti podpira koncept spleta 2.0, zato je moč fotografije na preprost način objavljati na spletnih blogih, v socialnih omrežjih, na forumih … Uporabnike razvaja še zanimiva možnost prikaza diapozitivov in atraktivna zvočna podlaga. Možnosti prenosa fotografij v zapisu RAW pa bodo veseli predvsem profesionalni fotografi.

Mark Pekelharing, produktni vodja oddelka potrošniških izdelkov pri Nikon Europe, je ob tej priložnosti povedal: ”Nikon je bil prvi proizvajalec, ki je omogočil pošiljanje fotografij z digitalnih fotoaparatov preko brezžične povezave neposredno na spletno mesto brez uporabe računalnika. To možnost sedaj le še nadgrajujemo. my Picturetown pomaga uporabnikom varno shraniti fotografije in jih deliti s prijatelji in znanci širom sveta.”


Prijavi napako v članku