Računalništvo, telefonija
30.12.2010 13:47

Deli z drugimi:

Share

MSI Big Bang Marshal: Osnovna plošča, da te kap

Osnovna plošča MSI Big Bang Marshal bo pisana na kožo tako igričarjem kot navijalcem.
Osnovna plošča MSI Big Bang Marshal bo pisana na kožo tako igričarjem kot navijalcem.

Podjetje Intel je na letošnjem avgustovskem sejmu IDF predstavilo novo generacijo procesorjev za osebne in prenosne računalnike. Tu je šlo za procesorje družin Core i3, Core i5 in Core i7 z razvojno oznako Sandy Bridge. Ti so izdelani s pomočjo 32-nanometrske tehnologije in imajo vgrajeno zmogljivo grafično kartico.

Ker so procesorji Intel Sandy Bridge že naprodaj na Daljnem vzhodu (modeli Core i7-2600, Core i5-2400 in Core i5-2300) je podjetje MSI zanje pripravilo nadvse zanimivo osnovno ploščo. Tu gre za osnovno ploščo Big Bang Marshal, ki je tako zmogljiva, da ji dosedanji izdelki ne sežejo niti do kolen. Novost velikosti XL-ATX je opremljena s kar osmimi vodili PCI Express (štiri vodila PCI Express x16 oziroma osem vodil PCI Express x16) in tremi povsem ločenimi strojnimi kodami BIOS.

In to še ni vse. Osnovna plošča MSI Big Bang Marshal ponuja še osem hitrih priključkov USB 3.0, dve gigabitni mrežni kartici in vgrajeno osemkanalno zvočno kartico X-Fi. Podjetje MSI bo izredno zmogljivo osnovno ploščo Big Bang Marshal ponudilo v prodajo v prvem tromesečju leta 2011. Maloprodajna cena novosti naj bi se gibala okoli 400 evrov. Osnovna plošča MSI Big Bang Marshal naj bi k nam prispela šele v poznem poletju.


Prijavi napako v članku