Računalništvo, telefonija
22.06.2014 11:01

Deli z drugimi:

Share

Mozilla kmalu z vmesnikom za predvajanje vsebin iz mobilnih naprav na domači televizor

Vmesnik organizacije Mozilla za predvajanje vsebin na domači televizor  se bo lahko povsem kosal z Googlovim  Chromecastom.
Vmesnik organizacije Mozilla za predvajanje vsebin na domači televizor se bo lahko povsem kosal z Googlovim Chromecastom.

Podjetje Google je v drugi polovici lanskega leta prijetno presenetilo z najavo pričetka prodaje vmesnika Chromecast oziroma naprave, ki omogoča predvajanje večpredstavnostnih vsebin iz mobilnih naprav Android in iOS ter osebnih računalnikov Windows in Mac OS X kar na domači televizor, in sicer preko brezžične povezave Wi-Fi. Ker je miniaturna naprava med uporabniki izjemno priljubljena, bo podobno napravo kmalu ponudila v prodajo tudi organizacija Mozilla. Čeprav naprava še nima imena in ni bil razkrit datum pričetka prodaje, bo ta še pred jesenjo na voljo za izbrano skupino razvijalcev.

Vmesnik organizacije Mozilla za predvajanje vsebin iz mobilnih naprav in računalnikov na domači televizor ne bo večji od običajnega pomnilniškega ključka USB in bo pisan na kožo visokoločljivim televizijskim sprejemnikom. Poleg tega bo združljiv z bogato paleto spletnih storitev, kot so Netflix, YouTube, Pandora in še mnogo več. Maloprodajna cena novosti onkraj luže po vsej verjetnosti ne bo višja od preračunanih 30 evrov in bo poganjala prirejeni operacijski sistem Firefox OS. Grafični vmesnik novosti naj bi bil vsaj po zagotovili organizacije Mozilla povsem prilagodljiv in preprost za uporabo.


Prijavi napako v članku