Spletni brskalniki
05.04.2012 12:27

Deli z drugimi:

Share

Mozilla Firefox za Windows 8

Kako se vam zdi novi grafični vmesnik spletnega brskalnika Firefox?
Kako se vam zdi novi grafični vmesnik spletnega brskalnika Firefox?

Microsoftov operacijski sistem Windows 8 naj bi bil nared za prodajo že oktobra letos. Novinec bo na voljo tako za osebne računalnike in prenosnike kot tablične računalnike. Zaradi tega so programerji Mozille že pošteno zavihali rokave in pričeli s pripravo nove različice spletnega brskalnika Firefox, ki bo v polni meri podpiral novi grafični vmesnik Metro. Da delo poteka brez zapletov pa dejansko dokazujejo zaslonske slike novinca, ki so pred kratkim priromale na svetovni splet.

Iz zaslonskih slik prihajajočega spletnega brskalnika Mozilla Firefox je razvidno, da bo ta imel na levi strani nekakšen trak. Tam se bodo nahajale »povezave« do spletnih strani, ki bodo odprte. S tem trakom Mozillini programerji dejansko želijo nadomestiti zavihke, ki nas že dalj časa spremljajo pri vseh vodilnih spletnih brskalnikih. In to še ni vse. Novinec bo omogočal popolno integracijo z iskalnimi orodji novega operacijskega sistema. Vključno s sistemom preklopa med aplikacijami vmesnika Metro.

Nova preobleka spletnega brskalnika Mozilla Firefox bo torej v polni meri prilagojena grafičnemu vmesniku Metro prihajajočega operacijskega sistema Windows 8. To dejansko pomeni, da bi lahko Firefox postal celo privzeti spletni brskalnik večine uporabnikov prihajajočega Microsoftovega operacijskega sistema. Za podoben pristop se bodo po vsej verjetnosti kmalu odločili tudi Googlovi programerji. Ti naj bi prav tako pripravljali vmesnik brskalnika, ki naj bi bil skladen z grafičnim vmesnikom Metro.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku