Spletni brskalniki
20.08.2013 15:41

Deli z drugimi:

Share

Mozilla Firefox za Windows 8 šele konec leta

Programerji organizacije Mozilla so naznanili, da bo namenska različica spletnega brskalnika Firefox za grafični vmesnik operacijskega sistema Windows 8 na voljo šele decembra. Kljub temu lahko že sedaj preizkusite zgodnjo poskusno inačico spletnega brskalnika Firefox za Windows 8.
Novi Firefox se bo odlično znašel v novem grafičnem okolju operacijskega sistema Windows 8.
Novi Firefox se bo odlično znašel v novem grafičnem okolju operacijskega sistema Windows 8.

Organizacija Mozilla je konec februarja za ljubitelje operacijskega sistema Windows 8 pripravila zgodnjo poskusno različico spletnega brskalnika Firefox, ki je povsem prilagojena novemu grafičnemu vmesniku. Čeprav so programerji v razvoj novosti vložili veliko truda in znanja, bo njegova končna inačica na voljo šele decembra. Novi grafični vmesnik je namreč pretrd oreh za marsikatero programsko hišo, ki se želi z namenskimi programi prikupiti uporabnikom ne ravno priljubljenega operacijskega sistema Windows 8.

Kljub zamudi so Mozillini programerji prepričani, da se bo njihov novi spletni brskalnik Firefox zlahka prikupil tudi najzahtevnejšim uporabnikom. Novost bomo namreč lahko uporabljali neposredno v novem grafičnem vmesniku Oken 8, kar bo močno poenostavilo njegovo uporabo in hkrati prineslo vrsto novih in uporabnih funkcij. Do decembra pa lahko preizkusite zgodnjo poskusno različico spletnega brskalnika Firefox za Windows 8, ki je na voljo za prenos s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/7glFS. Dostop do novega grafičnega vmesnika pa vam bo omogočen le v primeru, če bo Firefox Nightly izbran kot vaš privzeti spletni brskalnik.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku