Telefoni
07.08.2011 10:03
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Motorola XT531: Pametni mobilnik za manj zahtevne

Motorola ponuja telefone za bolj ter manj zahtevne potrošnike.
Motorola ponuja telefone za bolj ter manj zahtevne potrošnike.

Podjetje Motorola je za nekoliko manj zahtevne uporabnike pripravilo svoj nov pametni mobilni telefon, ki bo v Evropi poznan pod imenom Fire XT, na Kitajskem kot XT531, v Latinski Ameriki pa kot Spice XT. Mobilnik sicer ne ponuja strojnih karakteristik, kakršne najdemo v mobilnikih Samsung Galaxy S2 ter HTC Sensation, kljub temu pa povsem dovolj dobre, da lahko poganja operacijski sistem Android 2.3 (Gingerbread).

Ozrimo se nekoliko podrobneje na karakteristike mobilnika Fire XT. Na zunanjem delu se nahajajo 3,5-palčni (8,9 centimetra) na dotik občutljiv zaslon z resolucijo 480 x 320, kamera s petimi megapiksli ter VGA kamera za videopogovore. Dimenzije mobilnika znašajo 114 x 62 x 11.95 milimetra. Pod ohišjem se skriva 800 megaherčni procesor, 512 megabajtov RAM pomnilnika, 512 megabajtov velik trdi disk ter baterija s kapaciteto 1.540 miliampernih ur.

Mobilni telefon Motorola Fire XT bodo sprva lahko kupili le Kitajci, in sicer proti koncu tega meseca. V Evropi pa ga po besedah Motorole lahko pričakujemo enkrat v jeseni. O ceni mobilnika za zdraj ni še ne duha ne sluha, lahko pa pričakujemo, da zanj ne bo potrebno odšteti prav veliko.

Vas zanima več iz te teme?
Motorola telefoni

Prijavi napako v članku