Telefoni
15.02.2012 08:22
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Motorola prva z Intelovo mobilno platformo za Android

Bo Motorolin novinec prevzel lovoriko najzmogljivejšega pametnega mobilnega telefona na modrem planetu?
Bo Motorolin novinec prevzel lovoriko najzmogljivejšega pametnega mobilnega telefona na modrem planetu?

Motorola naj bi na marčevski konferenci Mobile World Congress 2012 predstavila pametni mobilni telefon Android, ki naj bi zasenčil vso konkurenco. Ta bo temeljil na osnovi Intelove platforme Medfield, ki je vsaj za razred boljša od konkurenčnih platform, kot so Apple A5,Nvidia Tegra 3, Qualcomm Snapdragon, Samsung Exynos in drugih. Novost se namreč lahko pobaha z enojedrnim procesorjem z zgradbo x86. Ta naj bi podatke preračunaval pri frekvenci 1,2 gigaherca.

Intelova platforma Medfield obsega še gigabajt sistemskega pomnilnika DDR2 ter brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth. Ta je za nameček še zelo varčna z električno energijo, saj pri polni obremenitvi porabi največ 3,6-vata električne moči. Pri običajnem delovanju se poraba giba le okoli 2,6-vata. Oblikovno naj bi bil novi pametni mobilni telefon podjetja Motorola na las podoben mobilniku Droid Razr.

Motorola je zaenkrat pričakovano še zelo skopa z informacijami glede novinca. Na njemu naj bi bil nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Glede na spletne špekulacije, naj bi bil novi mobilnik opremljen z digitalnim fotoaparatom, ki naj bi omogočal takojšnje zajemanje filmskih posnetkov s 15 sličicami na sekundo. Več informacij o novincu bo Motorola seveda razkrila na marčevski konferenci Mobile World Congress 2012.

Vas zanima več iz te teme?
Motorola telefoni

Prijavi napako v članku