Življenjski slog
26.02.2024 11:14

Deli z drugimi:

Share

Montažne hiše z majhno porabo in pametnim upravljanjem

Ko gre za nakup hiše, je celovitost storitev na enem mestu izredno pomembna. Ampak – ali lahko dobimo vse od začetka načrtovanja do izvedbe na ključ in celo vgradnje pametnih inštalacij?
Foto: Rihter
Foto: Rihter

Gradnja hiše je življenjski projekt, in danes se težko sami spopademo s tolikšnim zalogajem. Kaj pa, če vam ponudnik zagotovi celovito storitev od samega začetka načrtovanja pa vse do izvedbe na ključ? Zgodba pa se tu ne zaključi, ampak vam kasneje nudi oporo še v obliki vzdrževanja in servisa? Sliši se sanjsko in v podjetju Rihter poskrbijo, da je tako tudi v resnici.

Pri njih boste našli vse na enem mestu: od nakupa parcele, arhitekturne zasnove objekta, vse do izdelave projektne dokumentacije in pridobitve gradbenega dovoljenja ter omenjene izgradnje objekta na ključ. Naposled uredijo še vse, kar je potrebno za izdajo uporabnega dovoljenja za zgrajeni objekt (pri izvedbi hiše ‘na ključ’). Za naročnike to pomeni predvsem prihranek časa, kvalitetnejšo izvedbo ter izogibanje težavam pri gradnji.

Popolna prilagodljivost

Rihter sodi med vodilne proizvajalce montažnih hiš v Sloveniji. Pohvali se lahko z dolgoletno tradicijo gradnje skoraj nič-energijskih, nič-energijskih in plus-energijskih hiš. Zanje se odločajo tudi najzahtevnejši kupci, saj se ponašajo z inovativnimi tehnološkimi rešitvami, certifikati najvišjih standardov in strokovno ekipo. Poleg tega pri Rihterju vsem investitorjem pri zasnovi sanjske hiše omogočajo popolno individualnost in prilagodljivost. Zgradijo vam lahko hišo po vaših željah – hišo, ki je odraz vaše osebnosti. Pri tem jim na pomoč priskoči najsodobnejša tehnologija modeliranja zgradb s pomočjo 3D modela in BIM tehnologije.

Hiša in tehnologija z roko v roki

Mnogi naročniki hiš Rihter se odločijo za koncept Zero energy. Ta omogoča pokritje deleža stroškov, ki nastajajo s porabo energije.

Koncept so zasnovali tako, da so k tehnološko dovršenim konstrukcijskim sistemom, ustrezno izbranemu stavbnemu pohištvu ter najnaprednejšim sistemom ogrevanja in prezračevanja dodali še pametno upravljanje doma ter zeleno energijo s sončnimi elektrarnami na strehah hiš.

Običajno pametni dom omogoča zelo širok nabor funkcionalnosti, ki jih lahko dodajamo tudi po korakih – bolj smotrno pa je kakršnekoli razširitve predvideti že na začetku, da so kasneje izvedljive brez dodatnih fizičnih posegov v dokončano hišo.

Pri Rihterju tako kupcem montažnih hiš omogočajo tudi vgradnjo žičnih pametnih inštalacij, saj se zavedajo, da utegne vsesplošna uporaba brezžičnih oz. Wi-Fi omrežij povzročati neprijetne motnje ter prisotnost elektromagnetnega sevanja. Pri žičnih pametnih inštalacijah pa velja, da ne povzročajo elektromagnetnega sevanja, ko električne naprave oz. porabniki niso vklopljeni.

Pametni dom se največkrat deli na module, ki uporabnikom hiše ponujajo raznovrstne funkcionalnosti: udobje, varnost, energetska učinkovitost, oddaljeno upravljanje. Možnosti je ogromno in v podjetju Rihter se vedno potrudijo, da vam uresničijo še tako zahtevne želje.

Nadgradnja z e-mobilnostjo

Če ima investitor željo po električnem avtomobilu, Rihter poskrbi za celovito integracijo e-mobilnosti. Vse predpriprave, predinštalacije in možnost nadgradnje pametnega doma z e-mobilnostjo predvidijo že pri projektiranju inštalacij.

E-mobilnost označuje namestitev sončne elektrarne na streho hiše, postavitev e-polnilnic in e-hranilnikov, pri montažnih hišah Rihter pa vse naprave povežejo v enovito celoto s pametnim domom.

Elektrika iz obnovljivih virov in njena učinkovita raba v pametnem domu pripomoreta k do 30 % nižjim stroškom porabljene električne energije v primerjavi z domom brez pametnih inštalacij.

S hišo Rihter ne morete zgrešiti

S hišo Rihter kupite znanje, garancijo in zaupanje. Ne gre le za enega vodilnih ponudnikov na slovenskem trgu, pomembno dejstvo je tudi, da gradijo okolju in zdravju prijazne ter energijsko varčne hiše. Z vidika okolja je pomembno, da poskrbimo za trajnostno pridobivanje elektrike in pozornost posvečamo njeni učinkoviti rabi. Po drugi strani ni zanemarljiva niti rast cen električne energije, zato se nam trajnost tudi iz tega vidika izplača.

Nič-energijska hiša je zgrajena trajnostno, je energetsko učinkovita in ima dolgoročno stroškovno optimizirano obratovanje in vzdrževanje. Lahko pa si omislite celo plus-energijsko hišo, ki s sončno elektrarno proizvede več elektrike, kot jo hiša porabi za svoje delovanje v celem letu. Vse zgoraj opisano dobite v montažnih hišah Rihter s konceptom Zero energy.

Več najdete na www.rihter.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem RIHTER.
Vas zanima več iz te teme?
pametni dom


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35