Računalništvo, telefonija
05.01.2012 15:02

Deli z drugimi:

Share

Moje novoletne podjetniške zaobljube

Preprost zajem vhodnih računov kar z mobilnim telefonom.
Preprost zajem vhodnih računov kar z mobilnim telefonom.

Mnoga majhna in predvsem nova podjetja razumejo administracijo kot nujno zlo in odvečen strošek, za katerega je (predvsem) kriva država. Tako razumevanje nemalokrat spodbujajo tudi nekateri strokovnjaki, ki svojo nalogo oziroma storitev vidijo v servisiranju države. Za ta podjetja so računovodstvo, kadri in druge splošne funkcije nujno zlo, namesto da bi sodelovala pri dodajanju vrednosti. Odločil sem se, da z novim letom to spremenim najprej pri sebi!


Prvi korak. Najprej bom presekal z birokracijo. V pomoč mi bo moj računovodja. Poleg pravilnih in natančnih računovodskih izkazov, pripravljenih v skladu z zakonodajo, ki se dnevno spreminja, želim, da mi tudi svetuje pri izboljšanju mojega poslovanja. Pa kaj, če imam samo nekaj deset tisoč prihodkov letno!


Drugi korak. Majhno podjetje potrebuje za celovit pregled nad svojo finančno kondicijo nekaj urejenih osnovnih seznamov. Potrebuje seznam prejetih in izdanih računov, zneske ter datume zapadlosti. Ne Word in ne Excel nista posebej prilagojena za izdajanje računov, zato sem si že poiskal spletni program Balirka. Zanj sem se odločil, ker mi omogoča brezplačno in preprosto pripravo ponudb/predračunov in računov. Tako se bom izognil večkratnemu vnosu, pa še vse dokumente bom imel vedno na istem mestu, vedno dostopne v elektronski obliki, od kjerkoli, kjer je internet. Ta je pa danes že povsod.

Tretji korak. Dobavitelji mi pošiljajo ali dajejo račune v raznolikih papirnatih oblikah, tudi kot majhen košček papirja ali pa natisnjenega na neobstojen toplotno občutljiv papir. Ker mi preprosto ne uspe vsakega shraniti in kasneje skenirati v pisarni, ga bom fotografiral s telefonom ter ga z nekaj dotiki poslal v spletni program. Tako bom izboljšal pregled nad stroški. Kar je super osnova za boljši nadzor nad izdatki!


Četrti korak. K računovodji ne bom več hodil. Z manj dela bom naredil več. Vse zbrane podatke na spletu mu bom posredoval neposredno, ali kot pdf dokumente, ali pa kot strukturiran dokument/tabelo. Za njegov privarčevani čas pa bom zahteval brezplačno svetovanje – saj bo imel konec koncev manj dela z mano.


Peti korak. A to ni še nič, zaradi urejenih evidenc bom imel boljši pregled nad poslovanjem, kot na primer napovedovanjem denarnega toka podjetja, spisek neplačnikov, seznam mojih zapadlih obveznosti, obseg poslovanja s posameznimi partnerji itd.

Teh preprostih 5 korakov mi bo omogočilo, da bom izboljšal poslovanje podjetja.H katerim novoletnim zaobljubam se boste pa vi zavezali?

Več informacij poiščite na http://www.balirka.com/ – Oglasno sporočilo


Prijavi napako v članku