Računalništvo, telefonija
11.04.2012 13:56
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Velik oblak za Ruse

Modularni center v oblaku
Modularni center v oblaku

Eden glavnih ruskih telekomunikacijskih operaterjev, podjetje VimpelCom, je razkrilo podrobnosti projekta postavitve velikega modularnega podatkovnega centra v oblaku na področju Yaroslav v Rusiji. Modularni podatkovni center je ena od rešitev za izboljšanje infrastrukture širokopasovnega interneta. Veliki podatkovni center – projekt se bo pričel izvajati v začetku leta 2013 – sestavlja 6 posebno zasnovanih modularnih varnih sob podjetja AST Modular, ki skupaj pokrivajo površino 3.000 m2 in kjer bo na voljo 1200 rezin za IT opremo. Količnik PUE (power usage effectiveness) modularnega in “zelenega” podatkovnega centra naj bi po izračunih znašal le 1.09.

Modularne zasnova AST omogočajo (certificirano) zaščito pred ognjem, vodo, termalnimi učinki, nepooblaščenem dostopu ter so v skladu z vsemi kritičnimi parametri evropskih in svetovnih varnostnih standardov. Vsaka modularno zasnovana varna soba se lahko hitro in neodvisno od ostalega podatkovnega centra opremi z strežniki in drugi IT opremo. Modularni center je zasnovan da bo zadostil bodočim poslovnim potrebam Vimpelcoma ter se je tako pridružil 16-im podatkovnim centrom iz malte in opeke v skupni površini 17.000 m2, ki so raztreseni po Moskvi, področjih Sibirije, Urala in Volge. Po izjavah predstavnikov Vimpelcom-a bo modularni podatkovni center doprinesel k načrtu razvoja in nudenja rešitev v oblaku, ki jih podjetje ponuja po celotni Rusiji.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku