Poslovne rešitve
10.06.2021 11:49

Deli z drugimi:

Share

Modularna rešitev za odpiranje TRR računov

Živimo v digitalnem svetu, kjer lahko dostopamo do vsega s premikom miške. Enostavnost in hitrost sta postala norma, brez katere bi težko sledili napredku. Kaj pa je vloga osebnega stika v tem novem svetu?
Gooya je razvila novo digitalno rešitev za odpiranje TRR računov.
Gooya je razvila novo digitalno rešitev za odpiranje TRR računov.

Ljudje smo družabna bitja in dotik oziroma osebna interakcija je družbeno lepilo, ki združuje različne kulture po vsem svetu. Zdaj, ko se je tehnologija »vrinila« v komunikacijo, vidimo vse manj tistega, kar mnogi označujejo kot osebni stik. Nekateri trdijo, da digitalizacija nadomešča osebno interakcijo, in pravijo, da v zameno za učinkovitost izgubljamo človeško povezavo. Pa je temu res tako? Tehnologija ne nadomešča osebnega stika, temveč ga na novo preoblikuje. Osebni stik je več kot zgolj pogovor z osebo. Gre za zagotavljanje prilagojenih storitev strankam. Hitra, učinkovita in koristna storitev, ki jim poenostavi opravilo.

Neučinkovitost ustvarja trenje. Z odstranitvijo trenja in izboljšanjem pretoka informacij lahko sprostite čas za inovacije, rast in ustvarjanje boljših izkušenj za vaše stranke. Njihova pričakovanja se povečujejo, kar je dodatno pospešila tudi pandemija. Ena izmed industrij, ki je bila »prizadeta« med zdravstveno krizo, je bančništvo, kjer je večina procesov slonela na človeški interakciji. A tako kot se je razvilo spletno in mobilno bančništvo, je v zadnjem letu narasla potreba po novih digitalnih procesih.

Popolnoma varen in digitalen

Potreba po različnih strategijah glede inovacij in digitalnega bančništva je bila očitna že pred pandemijo. Podjetje Gooya je razvilo in vzpostavilo prvi popolnoma digitaliziran proces odpiranja TRR računa, ki je tudi potrjen s strani Banke Slovenije. Z modularno rešitvijo ORDO podjetja Gooya se boste znebili čakalnih vrst in še daljših birokratskih postopkov. Kako deluje celoten proces? Kot se spodobi za digitalno storitev, je celoten postopek enostaven in hiter:

 • Bodoči komitent banke izpolni spletni obrazec za odpiranje TRR računa. Trenutno lahko izbira med štirimi paketi, v prihodnosti bodo izbiro še dodatno povečali.
 • Z obrazcem si ustvari eidentiteto preko aplikacije Rekono, ki je za fizičnega uporabnika brezplačna. Več o tem na rekono.si.
 • Izpolni vse potrebne informacije ter priloži sliko svoje osebne izkaznice.
 • Po uspešni oddaji obrazca je čas za videoidentifikacijo, ki jo izvaja certificiran klicni center.
 • Po uspešni overitvi identitete uporabnik dobi e-poštno sporočilo, preko katerega lahko prične s podpisom pogodbe in izjave (poteka preko aplikacije Rekono).
 • Zaključili ste postopek, vaš TRR je sedaj odprt.

Interna pravila banke diktirajo, da je taka stranka še vedno stranka visokega tveganja in ima poslovanje omejeno po ZPPDFT na zneske do 15.000 EUR, zato ji banka osebno dostavi darilo dobrodošlice in tako opravi še osebno identifikacijo. Na ta način dvigne stopnjo zaupanja. Z novo stopnjo zaupanja lahko z eidentiteto Rekono posluje v kateremkoli bančnem poslu v slovenskem prostoru.

Modularna zasnova za digitalno prihodnost

Ker bančništvo ni edina industrija, ki se poslužuje digitalizacije, je platforma ORDO podjetja Gooya popolnoma modularna, kar pomeni, da jo lahko prilagodijo v katero koli obliko. Ključni gradniki so univerzalne funkcije, ki so potrebne v vseh digitalnih procesih, kjer sta prisotni obdelava podatkov in identifikacija:

 • zajem podatkov – v primeru bančništva vsi podatki za odprtje TRR računa,
 • servis za osebno identifikacijo – preko aplikacije Rekono,
 • obdelava podatkov v zalednem sistemu – CRM platforma, ki se prilagaja v skladu s potrebami naročnika,
 • možnosti plačila,
 • možnost podpisovanja vseh oblik dokumentov – podpisovanje pogodbe TRR preko Rekona.

V podjetju Gooya že gledajo v prihodnost in pripravljajo nove funkcije, s katerimi bo uporabnik imel popoln nadzor nad vsemi procesi naročanja, pripravljajo pa tudi odprtje novega portala, preko katerega bo komitentom omogočen celovit pregled brez nepotrebnih vmesnikov, kot je spletna banka.

Gooya_logotip

Več o novi digitalni rešitvi ORDA in odpiranju TRR računa preko digitalnega obrazca na spletni strani gooya.si (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
Gooya TRR računi

Prijavi napako v članku