Telefoni
27.01.2014 10:34
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilno omrežje 5G za prenos filma v eni sekundi!

Južnokorejska vlada je najavila, da bo leta 2020 vsem Južnokorejcem na voljo dostop do izjemno hitrega mobilnega omrežja pete generacije oziroma 5G. Slednje bo ponujalo hitrosti prenosa do 10 gigabitov na sekundo, kar bo kot nalašč za predvajanje videoposnetkov na zahtevo.
Mobilno omrežje 5G bo kot nalašč za predvajanje videoposnetkov na zahtevo in ponujanje številnih novih mobilnih storitev.
Mobilno omrežje 5G bo kot nalašč za predvajanje videoposnetkov na zahtevo in ponujanje številnih novih mobilnih storitev.

Južnokorejski ponudnik storitev mobilne telefonije SK Telecom je pred kratkim napovedal, da bo uporabnikom njegovih storitev kmalu v uporabo ponudil mobilni internet 3band LTE-Advanced hitrosti do kar 300 megabitov na sekundo (http://bit.ly/3bandLTE). Uporabniki, ki jim tovrstna hitrost prenosa ne bo zadoščala, pa bodo morali počakati vse do leta 2020. Južnokorejska vlada je namreč najavila, da bo leta 2020 vsem Južnokorejcem na voljo dostop do izjemno hitrega mobilnega omrežja pete generacije (5G). Prva preizkušanja novega omrežja se bodo pričela »že« leta 2017.

Južnokorejska vlada je za namene projekta postavitve mobilnega omrežja 5G že primaknila preračunanih 1,1 milijarde evrov. Omrežje bo ponujalo hitrosti prenosa do 10 gigabitov na sekundo, kar bo kot nalašč za predvajanje videoposnetkov na zahtevo in ponujanje številnih novih mobilnih storitev. To posledično pomeni, da bodo lahko Južnokorejci videoposnetek velikosti 800 megabajtov prenesli v manj kot sekundi, medtem ko tovrstni prenos v omrežju 4G/LTE traja kar 40 sekund. Hitro in vsestransko mobilno omrežje 5G naj bi bilo do leta 2020 na voljo tudi uporabnikom storitev mobilne telefonije v Evropi, a bo njegova uporaba bolj kot ne omejena na večja mesta.


Prijavi napako v članku