Telefoni
02.08.2013 14:04
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik Motorola Moto X ugledal luč sveta!

Pametni mobilni telefon Motorola Moto X ni razočaral, saj za relativno ugodno ceno ponuja dovolj zmogljivo strojno opremo tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike. Novost bo konec avgusta sprva naprodaj le onkraj luže, v začetku jeseni pa naj bi novinec zašel tudi na evropska tla.
Pametni mobilni telefon Motorola Moto X podpira telefonske kartice nanoSIM.
Pametni mobilni telefon Motorola Moto X podpira telefonske kartice nanoSIM.

Podjetje Motorola je končno razkrilo tančico skrivnosti glede težko pričakovanega pametnega mobilnega telefona Moto X, ki ga bodo kot prvi pričeli tržiti ameriški ponudniki storitev mobilne telefonije AT&T, Sprint, T-Mobile, US Cellular in Verizon. Novinec je na srečo izpolnil pričakovanja mnogih, saj za relativno ugodno ceno ponuja veliko. Ta bo konec avgusta sprva naprodaj le onkraj luže, v začetku jeseni pa naj bi novinec zašel tudi na evropska tla.

Pametni mobilni telefon Moto X je dovolj zmogljiv tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike, saj so ga inženirji podjetja Motorola opremili z 2-jedrnim procesorjem Snapdragon S4 Pro frekvence 1,7-gigahercev, 4-jedrno grafično kartico Adreno 320, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom do kapacitete 32 gigabajtov. Nič manj zanimiv ni 4,7-palčni (11,9-centimetrski) zaslon, saj izrisuje izjemno kakovostne slike ločljivosti 720p in se lahko pobaha z gostoto prikaza 316 točk na palec.

Za zajem fotografiji in videoposnetkov je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 10 milijonov točk, medtem ko je spletnim konferencam kos spletna kamera ločljivosti dveh milijonov točk. Vgrajena baterija kapacitete 2.200 miliamper ur zadošča za okoli 24 ur avtonomije ob zmerni uporabi mobilnika in vključeno povezavo 4G/LTE. Novi mobilnik podjetja Motorola ponuja še brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth 4.0, vmesnik USB 2.0, navigacijska sistema GPS in GLONASS ter sistem za brezstično plačevanje NFC.

Pametni mobilni telefon Motorola Moto X bo sprva na prodaj le onkraj luže in sicer proti koncu avgusta. Ob dvoletni vezavi bo za 16-gigabajtno različico potrebno odšteti preračunanih 150 evrov, medtem ko je 32-gigabitna enačica vrednotena na preračunanih 190 evrov. Kupci bodo lahko izbirali med črno in belo obarvanim ohišjem, kasneje pa bo na voljo bogata paleta ohišji raznovrstnih barv.

Vas zanima več iz te teme?
Motorola telefoni

Prijavi napako v članku