Telefoni
20.05.2013 13:29

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik Lenovo K900 s procesorjem Intel kmalu med nami

Družba Lenovo je najavila pričetek prodaje pametnega mobilnega telefona K900 na kitajskem trgu. Ta se ponaša s super tanko obliko, zmogljivim Intelovim procesorjem in velikim 5,5-palčnim zaslonom IPS. Novost bo že letos poleti mogoče kupiti tudi drugod po svetu, morda tudi v Sloveniji.
Pametni mobilni telefon Lenovo K900 navdušuje tako z zmogljivostjo kot izjemno obliko!
Pametni mobilni telefon Lenovo K900 navdušuje tako z zmogljivostjo kot izjemno obliko!

Podjetje Lenovo je na Daljnem vzhodu pričelo s prodajo izjemno zmogljivega pametnega mobilnega telefona K900, ki temelji na osnovi Intelovega 2-jedrnega procesorja Atom Z2580 (Clover Trail+) frekvence dveh gigahercev. Ker ta novincu zagotavlja izjemno računsko moč, mu ne bo zmanjkalo sape niti pri najzahtevnejših opravilih. Pametni mobilni telefon Lenovo K900 je kot nalašč tudi za poganjanje grafično najzahtevnejših iger in večpredstavnostnih vsebin, saj je opremljen tako z zmogljivim grafičnim jedrom PowerVR SGX 544MP2 kot 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom IPS ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Na dotik občutljiv zaslon pa je še dodatno zaščiten s stekleno prevleko Gorilla Glass 2, ki živobarvno in ostro sliko na zaslonu varuje pred praskami in drugimi poškodbami.

Pametni mobilni telefon Lenovo K900 je kot nalašč tudi za zajemanje fotografij, saj je opremljen z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 13-milijonov točk. Novost se ponaša še super tanko obliko, saj v debelino meri zgolj 6,9 milimetrov in nizko težo, saj tehta le borih 162 gramov. Kompaktno obliko ohišja so inženirji podjetja Lenovo dosegli z uporabo kombinacije legiranega nerjavečega jekla in polikarbonata, zato kljub tankosti ohišje ohranja svojo »odpornost« tako na padce kot udarce. Na vgrajenem pomnilniku pa je pričakovano nameščen operacijski sistem Android.

Za nakup pametnega mobilnega telefona Lenovo K900 je na kitajskem trgu potrebno odšteti preračunanih 413 evrov. Na srečo bo novost že letos poleti mogoče kupiti tudi drugod po svetu. Upajmo, da bo Lenovo K900 vendarle zašel tudi v Slovenijo.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo telefoni

Prijavi napako v članku