Telefoni
27.07.2015 12:11

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik izdelan za Jamesa Bonda

Mobilnik Sony Xperia Z5 naj bi prinesel veliko izboljšav v primerjavi s predhodniki!
Mobilnik Sony Xperia Z5 naj bi prinesel veliko izboljšav v primerjavi s predhodniki!

Pri podjetju Sony naj bi bilo že vse nared za pričetek prodaje pametnega mobilnega telefona, ki bi lahko uporabljal celo tajni agent James Bond. Tu seveda govorimo o novem mobilniku družine Xperia Z, ki bo v primerjavi z njegovimi predhodniki seveda kompaktnejši, zmogljivejši in veliko bolj uporaben. Novost bo za nameček opremljena z bogato paleto prednameščene mobilne programske opreme, ki bo kakopak namenjena varovanju podatkov pred neupravičenimi vpogledi.

Pametni mobilni telefon Sony Xperia Z5 bo zlahka opravil tudi z najtežjimi nalogami, saj bo opremljen z zmogljivim procesorjem Qualcomm Snapdragon 820 in kar štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Tu bomo našli še bralnik prstnih odtisov in zmogljivo baterijo kapacitete 4.500 miliamper ur, ki naj bi zadoščala za več dni avtonomije uporabe. Strojna oprema novinca pa naj bi obsegala še digitalni fotoaparat ločljivosti 21 milijonov slikovnih točk s CMOS tipalom Exmor RS IMX230, ki bo uporabnikom omogočal zajemanje fotografij v formatu HDR in snemanje videoposnetkov v ločljivosti do 4K oziroma 3.840 x 2.160 slikovnih točk.

Sony naj bi pametni mobilni telefon Xperia Z5 javnosti razkril predvidoma že konec poletja. Novost pa naj bi na prodajne police trgovin prispela 6. novembra letos, ko se bo pričela premiera novega filma o tajnem agentu Jamesu Bondu.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku