Telefoni
21.07.2015 07:41

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik iPhone s 16GB prostora odhaja v večna lovišča?

Mobilnika iPhone 6S s 16GB prostora ne bo!
Mobilnika iPhone 6S s 16GB prostora ne bo!

Kot vse kaže so pri podjetju Apple vendarle dojeli, da 16 gigabajtov vgrajenega prostora ni dovolj za sodobne uporabnike storitev mobilne telefonije. Na spletu so se namreč pojavile govorice, da prihodnja generacija pametnih mobilnikov podjetja iz Cupertina ne bo več na voljo z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 16 gigabajtov. Pametni mobilni telefon iPhone 6S in 6S plus naj bi bilo namreč mogoče kupiti le z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 32 gigabajtov, 64 gigabajtov ali 128 gigabajtov.

Odločitev podjetja Apple bi bila med uporabniki storitev mobilne telefonije zagotovo dobrodošla, saj razširitev pomnilnika pri mobilniku iPhone seveda ni mogoča. Poleg večje količine pomnilnika bo novi iPhone prinesel še večjo zmogljivost, saj naj bi ga inženirji podjetja Apple opremili tako s procesorjem A9 kot dvema gigabajtoma pomnilnika. Za zajem fotografij naj bi bil na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, tehnologija Force Touch pa naj bi olajšala samo uporabo, vključno z naprednimi možnostmi. Pametni mobilni telefon iPhone 6S naj bi bil na voljo v dveh različicah s 5,5-palčnim (14-centimetrskim) in 4,7-palčnim (12-centimetrskim) zaslonom, pri čemer naj bi slednji slike prikazoval v polni ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk.

Pametna mobilna telefona iPhone 6s in iPhone 6s Plus bosta naprodaj že 18. septembra. Novinca bosta seveda najprej na voljo le v izbranih državah, nekoliko kasneje bosta naprodaj še drugod po svetu, vključno s Slovenijo, kjer je povpraševanje po izdelkih podjetja Apple relativno visoko.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku