Računalništvo, telefonija
25.09.2019 07:51

Deli z drugimi:

Share

Mobilni procesor Samsung s poudarkom na umetni inteligenci

Novi Samsung Exynos 9611 bo sprva na voljo v navezi s pametnim mobilnim telefonom Samsung Galaxy M30.
Novi Samsung Exynos 9611 bo sprva na voljo v navezi s pametnim mobilnim telefonom Samsung Galaxy M30.

Pri podjetju Samsung so prijetno presenetili s predstavitvijo mobilnega procesorja Exynos 9611, ki ga bomo sprva našli le v pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy M30. Novost predstavlja evolucijo mobilnega procesorja Exynos 9610 in se osredotoča predvsem na zmogljivosti umetne inteligence za izboljšanje fotografij (tehnologija globokega učenja). To prinaša znatne izboljšave na področju obdelave fotografij, kot so izpostavljenost, bela barva, kontrast, ostrina in druge lastnosti. Tu je na voljo tudi pametno zaznavanje globine fotografij tudi pri napravah z enim samim fotoaparatom.

Mobilni procesor Samsung Exynos 9611 sicer temelji na osnovi 10-nanometrskega proizvodnega procesa. Za preračunavanje podatkov uporablja štiri zmogljiva procesorska jedra Cortex-A73 frekvence 2,3 gigahercev in štiri energijsko učinkovitejša jedra Cortex-A53 frekvence 1,7 gigahercev. Grafična komponenta temelji na grafičnem jedru Mali-G72MP3, ki jo najdemo tudi v mobilnem procesorju Exynos 9610, le da ta grafične vsebine preračunava pri nekoliko višji frekvenci.

V mobilni procesor Samsung Exynos 9611 je vgrajen modem za mobilna omrežja 4G, ki zagotavlja prenos podatkov s hitrostjo do 600 megabitov na sekundo in nalaganje podatkov s hitrostjo do 150 megabitov na sekundo. Tu so na voljo še druge funkcije, in sicer Wi-Fi, Bluetooth 5.0 in radijski sprejemnik FM. Na voljo je seveda tudi podpora za navigacijske sisteme GPS, GLONASS, BeiDou in Galileo. Kot že omenjeno bo novost najprej vgrajena v telefon Galaxy M30.


Prijavi napako v članku