Telefoni
15.12.2009 08:01

Deli z drugimi:

Share

Mobilni operacijski sistem Microsoft Windows Mobile 7 zamuja

Windows Mobile 7 naj bi odločilno vplival na prihodnost razvoja Microsoftovih mobilnih platform.
Windows Mobile 7 naj bi odločilno vplival na prihodnost razvoja Microsoftovih mobilnih platform.

Medtem ko so oči svetovne javnosti uprte v novi Microsoftov mobilni operacijski sistem Windows Mobile 6.5, se po svetovnem spletu že dalj časa širijo govorice o njegovem nasledniku. Čeprav je sprva kazalo, da bo novi mobilni operacijski sistem Windows Mobile 7 nared že v mesecu aprilu, temu žal ne bo tako. Glede na izjave Phila Moora, vodje mobilnega oddelka Microsoft v Združenem kraljestvu, naj bi bil novinec namreč na voljo šele v poznih poletnih oziroma zgodnjih jesenskih mesecih.

Kljub temu se bo na mobilni operacijski sistem Microsoft Windows Mobile 7 zagotovo splačalo počakati, saj naj bi bilo mogoče preko njega bogato paleto novih funkcionalnosti izbirati in upravljati kar preko zaslona, občutljivega na dotik, digitalnega fotoaparata ali celo z gibi. Na zaslonu naj bi bilo mogoče sočasno uporabljati tudi več prstov (do največ 5), kar naj bi omogočilo enostavno premikanje fotografij, pošiljanje e-razglednic, izbiranje glasbe in podobno.

Microsoft naj bi pri novem operacijskem sistemu za pametne mobilne telefone dal velik poudarek tudi na združitev socialnih mrež z možnostjo lokalizacije uporabnikov preko navigacijskega sistema GPS. Več o novem mobilnem operacijskem sistemu Microsoft Windows Mobile 7naj bi bilo znanega najkasneje do naslednje pomladi.


Prijavi napako v članku