Operacijski sistemi
18.03.2014 11:50

Deli z drugimi:

Share

Mobilni operacijski sistem iOS 7.1 zmanjšuje avtonomijo!

Manjšo avtonomijo Applovih mobilnih naprav z iOSom 7.1 lahko najenostavneje odpravimo s povrnitvijo tovarniških nastavitev.
Manjšo avtonomijo Applovih mobilnih naprav z iOSom 7.1 lahko najenostavneje odpravimo s povrnitvijo tovarniških nastavitev.

Podjetje Apple je v prvi polovici marca prijetno presenetilo s predstavitvijo mobilnega operacijskega sistema iOS 7.1, ki je namenjen pametnim mobilnim telefonom iPhone 4 in novejšim, tabličnim računalnikom iPad 2 in novejšim, tablicam iPad mini in večpredstavnostnim predvajalnikom iPod touch pete generacije (http://bit.ly/iOS–71). Čeprav novi iOS prinaša bogato paleto novosti, je navdušenje uporabnikov ki so ga namestili kaj hitro pošlo, saj se je avtonomija njihovih mobilnih naprav drastično zmanjšala. Nekateri uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone poročajo celo o praznjenju s hitrostjo enega odstotka na 10 minut v pripravljenosti.

Poznavalci so prepričani, da je manjša avtonomija posledica hrošča v programski opremi, ki pa pride do izraza le pri nekaterih uporabnikih, in sicer bodisi zaradi nameščene programske opreme bodisi zaradi nastavitev. Če ste tudi vi po namestitvi mobilnega operacijskega sistema iOS 7.1 zaznali krajšo avtonomijo delovanja vaše Applove mobilne naprave, vam priporočamo povrnitev naprave na tovarniške nastavitve. Omenjeno težavo boste odpravili tudi na način, da boste novi sistem namestili z uporabo računalniškega sistema in ne preko možnosti OTA (Over-the-air).

Neglede na poporodne težave Applovega mobilnega operacijskega sistema iOS 7.1 vam njegovo namestitev toplo priporočamo. Novost poleg novih možnosti namreč prinaša še boljšo uporabniško izkušnjo, kakovostnejšo grafiko in številne izboljšave predvsem na področju odzivnosti sistema.

Vas zanima več iz te teme?
iOS operacijski sistem

Prijavi napako v članku