Programska in razvojna orodja
12.10.2012 06:12

Deli z drugimi:

Share

Mobilni Office 2013 še za Android in iOS

Word za Winodws RT.
Word za Winodws RT.

Microsoft je v začetku avgusta predstavil poskusno različico mobilnega pisarniškega paketa Office Home & Student 2013 RT Preview za tablične računalnike z operacijskim sistemom Windows RT. Novica je razveselila marsikaterega uporabnika osebnih računalnikov, saj bo ta v osnovi skoraj enak namizni različici. Mobilnim uporabnikom bo tu namreč na voljo urejevalnik besedil Word, urejevalnik preglednic Excel, predstavitveni program PowerPoint in program za elektronske zapiske OneNote.

Ker namizno različico pisarniškega paketa Office uporabljajo tudi tisti, ki si lastijo tablične računalnike z mobilnima operacijskima sistemoma Android in iOS, so mnogi potihem pričakovali, da bo Microsoft mobilni pisarniški paket Office 2013 pripravil tudi zanje. Kot vse kaže bo to tudi storil. Microsoftov produktni menedžer na Češkem Petr Bobek je namreč pred kratkim potrdil, da bo mobilni pisarniški paket Office 2013 na voljo tudi za uporabnike mobilnih naprav z operacijskima sistema Android in iOS.

Mobilni pisarniški paket Office Home & Student 2013 naj bi bil za mobilne naprave Android in iOS nared predvidoma v marcu naslednjega leta. Medtem ko bo ta za uporabnike tabličnih računalnikov Windows RT povsem brezplačen, ga bodo ostali morali kupiti. Tu velja še omeniti, da je izjava Microsoftovega produktnega menedžerja na Češkem Petra Bobeka močno razburila vodilne podjetja iz Redmonda. Ti so v izjavi za javnost namreč zapisali, da njegove informacije niso točne in da pri tem nimajo nič za dodati.

Vas zanima več iz te teme?
Microsoft Office programska oprema

Prijavi napako v članku