Triki in nasveti
24.05.2013 15:16
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilni Google Drive z možnostjo skeniranja dokumentov

Prenovljeni Google Drive za Android odslej omogoča še skeniranje dokumentov, pretvorbo slik v format PDF ter njihovo neposredno shranjevanje na pomnilnik mobilne naprave in oblačne storitve. Novost seveda prinaša še vrsto drugih uporabnih funkcij, ki bodo močno poenostavile upravljanje s podatki v oblaku.
Novi Google Drive vašo mobilno napravo »spremeni« v vsestransko uporaben optični čitalnik.
Novi Google Drive vašo mobilno napravo »spremeni« v vsestransko uporaben optični čitalnik.

Googlova oblačna storitev Drive je opremljena z bogato paleto uporabnih novosti, zato jo uporabniki svetovnega spleta koristijo za shranjevanje vsega mogočega, in sicer od osebnih fotografij do službenih dokumentov. Če pa na pametnih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih Android uporabljate priljubljeno oblačno storitev, vas bo zagotovo razveselila novica, da posodobljena različica programa sedaj omogoča še skeniranje dokumentov.

Nova Googlova aplikacija Drive za mobilne naprave Android je opremljena z napredno optično tehnologijo, ki uporabnikom omogoča kakovostno skeniranje dokumentov, pretvorbo slik v format PDF in njihovo neposredno shranjevanje tako na pomnilnik mobilne naprave kot v oblačne storitve. Nova aplikacija Google Drive za Android se lahko pobaha še z nekoliko izboljšanim grafičnim vmesnikom, kjer lahko prilagajamo velikost pisavo in spreminjamo barvo polji.

Nova različica programske opreme Google Drive za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android je na voljo za prenos na spletnem portalu Google Play, in sicer s klikom na povezavo http://goo.gl/RAIzj oziroma s skeniranjem priročne QR kode. Če boste pri nadgradnji, nameščanju ali uporabi mobilne programske opreme Google Drive naleteli na težave, se po pomoč seveda lahko kadarkoli obrnete na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku