Računalništvo, telefonija
26.02.2014 14:27
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilna aplikacija za ustvarjanje 3D-podob

Mobilna aplikacija za ustvarjanje 3D-podob
Mobilna aplikacija za ustvarjanje 3D-podob

Podjetje Obvious Engineering, ki stoji za aplikacijo Seene, zmožno ustvarjati 3D-podobe brez uporabe posebne kamere, je na svetovnem kongresu mobilnikov v Barceloni prejelo prestižno nagrado za najbolj inovativno britansko podjetje, ki je postavilo svoje izdelke na ogled. Poleg tega je bila aplikacija Seene izbrana za eno najboljših aplikacij v letu 2013.

Aplikacija vam omogoča, da zajamete in delite novo vrsto 3D-slike, ki združuje sliko, globino in gibanje, ter s tem ustvarite bogatejšo in bolj interaktivno izkušnjo na svojem mobilniku.

Za uporabo ne potrebujemo nobenih posebnih delov opreme, le zmogljivo napravo s fotoaparatom. Zaenkrat je Seene na voljo le za izdelke Apple, natančneje za novejše modele telefonov (iPhone 4S, iPhone 5c, iPhone 5s) ter nekatere druge izdelke, kot so iPod Touch, iPad 3 in iPad mini, če jo namestimo kot aplikacijo iPhone.

Ker aplikacija potiska strojno opremo naprav do mej zmožnosti, je npr. na iPhonu 4 že ne moremo več poganjati, saj za 3D-slike potrebujemo vsaj dvojedrni procesor, tega pa iPhone 4 na žalost ne premore. Lahko pa ga uporabimo za ogled slik, ki so jih naši prijatelji naredili z boljšimi telefoni.

Ta pristop k načinu izdelave in deljenja slik spominja na Instagram, kjer je število uporabnikov od ustanovitve leta 2010 do leta 2012 naraslo na več kot 100 milijonov aktivnih uporabnikov, v letu 2013 pa je imelo še 23-odstotno rast. Zaenkrat so komentarji uporabnikov aplikacije Seene videti pozitivni, če se bo aplikacija “prijela”, pa bo morda postala konkurenca znamenitemu Instagramu.

Ko snovalci razširijo ekipo, naj bi dočakali tudi različico za Android.

Če se vam zdi aplikacija zanimiva, si oglejte domačo stran, jo prenesite iz trgovine AppStore ali pa si oglejte video na spodnji povezavi. Pogledate si lahko tudi, kaj delijo uporabniki aplikacije Seene na spletu.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več