Telefonija
14.02.2008 15:19
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MobileSTICK

Oberthur Technologies, BridgePort Networks in Iskratel predstavljajo rešitev MobileSTICK™, ki jo je novembra 2007 na svetovnem kongresu mobilne telefonije 3GSM lansiral Mobitel, največji slovenski operater mobilne telefonije, pod imenom m:stik.

Ta inovativna fiksno-mobilna konvergenčna rešitev (fixed-mobile convergence, FMC) je plod sodelovanja med Oberthur Technologies, enim od vodilnih svetovnih ponudnikov pametne kartice, in BridgePort Networks, vodilnim podjetjem za konvergenco MobileVoIP. Iskratel, eden od pomembnih sistemskih integratorjev in ponudnikov omrežne opreme, pa je vodil projekt te rešitve za Mobitel.

“Veseli nas in štejemo si v čast, da je Mobitel, ki velja za vodilnega operaterja pri uvajanju novih storitev, za to rešitev izbral prav Iskratel, in prepričani smo, da bomo to zaupanje skupaj z našimi partnerji tudi upravičili”, je izjavil Mitja Jelnikar, direktor Prodaje in marketinga v Iskratelu ob lansiranju nove storitve.

Mobitelova storitev omogoča mobilnim uporabnikom prenos govora, besedil, multimedije in video storitev ter sprejemanje telefonskih klicev na PC ali notesnik prek mobilne telefonske številke. To je prvi primer komercialne uporabe rešitve FMC te vrste v svetu.

“S to rešitvijo smo mobilno omrežje virtualno razširili na ves svet, saj se lahko uporabnik ob priključitvi na internet kjerkoli na svetu vključi v Mobitelovo omrežje,” je dejal dr. Mitja Štular, direktor področja za tehnologijo pri Mobitelu.

Rešitev MobileSTICK sestavljajo:

” USB ključ, zasnovan na AngelIC™ firme Oberthur Technologies, ki zajema programski telefon (softphone), pomnilnik flash in SIM-kartico podjetja BridgePort Networks, kar omogoča hitro avtentikacijo PC-uporabnikov prek IP-omrežja s pomočjo varnostnih tehnologij mobilnega omrežja;
” omrežni konvergenčni prehod (Network Convergence Gateway) NomadicONE™ in programski telefon firme BridgePort Network, ki zagotavlja ponudnikom telekomunikacijskih storitev aplikacije in rešitve MobileVoIP od konca do konca;
” Iskratel je kot glavni integrator vseh elementov obstoječe rešitve prispeval klicni strežnik in SMG iz produktne družine SI3000.

Ko uporabnik vstavi svoj USB ključ v prenosni računalnik, se programski telefon samodejno vklopi in se prek interneta prijavi v omrežje mobilnega operaterja. Po prijavi končni uporabnik obdrži svojo mobilno številko za prenos govora, besedil, multimedije in videa in za sprejemanje telefonskih klicev v operaterjevem omrežju. Z učinkovito uporabo rešitve MobileSTICK lahko zdaj operaterji vstopijo v PC-namizje in ponudijo bogat nabor mobilnih in IP-storitev, ki nemoteno delujejo med mobilnim in širokopasovnim omrežjem. Širokopasovna VoIP tehnologija MobileSTICK rešuje probleme sprejemanja telefonskih klicev in zagotavlja telefonske pogovore izjemne slišnosti.

“Rešitev MobileSTICK je prvi primer, kako lahko mobilni operater učinkovito uporabi svoje omrežje za vstop v svet konvergence in ponudi svojim uporabnikom pravo vrednost”, je dejal Arnaud de la Chapelle, podpredsednik in direktor za področje Europe & Business iz firme Oberthur Technologies.

MobileSTICK, ki se enostavno priključi na prenosni računalnik ali PC, zagotavlja cenovne ugodnosti tehnologije VoIP in učinkovitost PC-vmesnika, uporabnik pa obdrži identiteto, ki jo ima na mobilnem telefonu.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več