Računalništvo, telefonija
21.06.2018 15:36

Deli z drugimi:

Share

Mladi kreativni umi z glasbeno aplikacijo osvojili 20.000 evrov

Mladi kreativni umi z glasbeno aplikacijo osvojili 20.000 evrov
Mladi kreativni umi z glasbeno aplikacijo osvojili 20.000 evrov

Slovenski startup Viberate, na katerega prisegajo tudi največje zvezde tega sveta: The Chainsmokers, Robbie Williams, Showtek in mnogi drugi, je nedavno pripravil prvi V-Hackaton, kjer so najambicioznejši posamezniki in skupine predstavili svoje ideje za razvoj glasbenih aplikacij prihodnosti.

Na intenzivnem delovnem vikendu so za ustvarjanje aplikacije dobili priložnost tako marketinški umi, kreativci, oblikovalci in razvijalci programske opreme. Mnoge že uigrane skupine so tako imele prvič priložnost, da pri reševanju izzivov uporabijo največjo in najbolj izpopolnjeno bazo glasbenih podatkov, s katero je Viberate že prepričal mednarodne poslovne partnerje, med katerimi sta tudi ameriška velikana Ticketmaster in Eventbrite ter angleški Skiddle.

Ekipe so s pomočjo mentorjev po 48 urah intenzivnega raziskovanja in razvijanja svojo rešitev predstavile strokovni žiriji, ki je natančno preučila idejno zasnovo, možnost izvedbe in poslovni model. Med vsemi 16 ekipami je žirijo najbolj prepričala ekipa Entrytain z rešitvijo VI Promote, ki bo omogočila, da organizatorji dogodka pridobijo unikatni promocijski kanal.

Ustaljena ekipa, ki se je pred leti spoznala na enem izmed hackathonov, je osvojila glavno nagrado v vrednosti 10.000 evrov. Predstavnik Entrytain-a, Bogdan Petrovčič, je ob zmagi povedal: “Zdi se mi, da v Sloveniji primanjkuje dogodkov, kjer lahko skupine pokažemo svoje znanje. Zato nas zelo veseli, da nam je podjetje Viberate dalo priložnost, da ustvarimo nekaj, kar lahko vpliva na prihodnost celotne glasbene industrije.” Ob močni konkurenci so z zanimivimi koncepti žirijo prepričale še ekipe Raketa, Good VIBES in Music Me, ki so osvojile nagrade v vrednosti 5.000, 3.000 in 2.000 evrov.

Soustanovitelj podjetja Viberate in član strokovne žirije Matej Gregorčič je po predstavitvah izpostavil: “Veliko nam pomeni, da se je že na prvi V-Hackathon prijavilo ogromno število zanimivih posameznikov in skupin. Člani strokovne žirije smo imeli pri ocenjevanju zelo težko nalogo, saj so bile ideje dobro razdelane in predstavljene.” Poleg Gregorčiča so strokovno komisijo sestavljali še Živa Čižman (Outfit7), Julien Coustaury (Fil Rouge Capital), Matej Golob (CorpoHub), Žiga Toni (Eligma) in Vasja Veber (Viberate). Ob razglasitvi rezultatov pa dodal, da je navdušen nad inovativnostjo idej ter povedal: “Upam, da bomo tudi s tistimi, ki danes niso osvojili nagrade v prihodnosti uspešno sodelovali.”

Pri podjetju Viberate trenutno razvijajo novo platformo, ki bo luč sveta ugledala v zadnji četrtini leta, hkrati pa zagotavljajo, da bodo še pred koncem leta predstavili niz glasbenih aplikacij s katerimi želijo navdušiti glasbene navdušence.


Prijavi napako v članku