Računalništvo, telefonija
Računalniške komponente
Tipkovnice in miške
28.05.2024 08:00

Deli z drugimi:

Share

Miška White Shark SHURIKEN: 65 gramov, ki uniči nasprotnika

»Ti, kakšna pa se ti zdi ta plastika v obliki satovja? Saj je ok, ampak ne vem, če bi se je navadil. Mi je pa všeč, da se skozenj vidi logo,« so bile prve besede sodelavca, ko sem miško postavil na mizo in jo vklopil v računalnik.
Miška White Shark SHURIKEN
Miška White Shark SHURIKEN

Moram reči, da so računalniške miške z ogrodjem v obliki satovja, odkar sem na spletu videl prvo, tudi v meni vzbudile mešane občutke. Odkar sem miško s satovjem oziroma na desetine luknjicami v ogrodju prvič tudi preizkusil, nimam niti najmanjšega zadržka več. Občutek je odličen, miška je zaradi tega tudi precej lažja in z veseljem bi jo »zaplenil«.

Prvi vtis in občutek ob klikanju sta odlična

Kaj pa konkretne specifikacije in občutek? Da smo si na jasnem – v prvi vrsti gre pri White Shark SHURIKEN za gaming miško, kar jasno nakaže z RGB osvetljenim koleščkom, zadnjim delom in logotipom, ki seva iz drobovja skozi že omenjeno plastično satovje.

Klikanje na levo in desno tipko je taktilno, dovolj mehko, a hkrati lepo občutiš vsak klik pod prstom. Prav takšen je občutek na koleščku ob »scrollanju«. Malce bolj plastičen pa je občutek ob klikanju na stranska gumba naprej/nazaj, ki ju klikamo s palcem. Gumbi so logično in ergonomsko nameščeni ter se lepo prilegajo dlani.

Pred koleščkom se nahaja še en manjši gumb, s katerim spreminjamo odzivnost miške oziroma njeno hitrost ob premikanju (DPI). Obenem ta gumb spreminja tudi osvetlitev oziroma barvo koleščka in logotipa.

Če miško dvignemo in jo poležemo na hrbet, spodaj najdemo še dva gumba. Prvi služi za vklop in izklop osvetlitve. Izbiramo lahko med, kot rečeno, vklopom in izklopom, tretja možnost pa je samo osvetlitev logotipa in koleščka. Drugi gumb pa je namenjen preklapljanju med frekvencami (125/250/500/1000).

Kakorkoli, miška sodi v linijo Premium Line in takšen je tudi občutek.

65 gramov, 19.000 DPI, 400 IPS …

Žična miška White Shark SHURIKEN je s svojimi 65 grami lahka, za nasprotnike, ki bodo imeli z vami opravka v svetu iger, pa smrtonosna. Opremljena je z naprednim optičnim senzorjem Pixart PMW3370+MCU 8948, ki omogoča do 19.000 DPI in s tem vrhunsko natančnost, ter osvetlitvijo RGB, ki dodaja piko na i k estetiki.

Posebna struktura z luknjičasto zasnovo omogoča povečano zračenje, kar prispeva k maksimalnemu udobju med napetimi igralnimi seansami.

S hitrostjo zaznavanja do 400 IPS in frekvenco poročanja do 1000 Hz se boste lahko samozavestno soočili s katerimkoli nasprotnikom. Ob morebitnem neuspehu pa nikakor ne boste mogli kriviti periferne opreme, v tem primeru miške.

Programska oprema in RGB osvetlitev

Izberite svoj stil. Vsak gumb je mogoče konfigurirati v programski opremi SHURIKEN, vključno z makro ukazi. Osvetlitev RGB in svetlobne efekte lahko nastavite tako, da se ujemajo z izbranim DPI, kar omogoča popolno prilagoditev vašim željam.

Z White Shark SHURIKEN smo v uredništvo prejeli vrhunsko gaming miško, zasnovano za resne igralce, ki iščejo natančnost, hitrost in udobje. Z naprednimi tehničnimi specifikacijami in možnostmi prilagoditve je odlična izbira za vse, ki želijo uživati v kar najboljši gaming izkušnji. Kaj pa priporočena maloprodajna cena? 49,90 evrov.


Tehnične specifikacije

 • Senzor: Pixart PMW3370+MCU 8948, optični senzor
 • DPI: do 19.000
 • Gumbi: 6D, programabilni
 • Teža: 65 g
 • Osvetlitev: RGB, 16,8 milijonov barv
 • Material: Plastika
 • Barva: Črna
 • Dimenzije: 123 x 70,4 x 39,5 mm
 • Kabel: Pleteni, dolžine 1,8 m
 • Vmesnik: USB 2.0
 • Združljivost: Windows 7/8/10/11, MacOS
 • Življenjska doba stikal: 100 milijonov klikov (L+R); 20 milijonov klikov (stranska stikala)
 • Priporočena maloprodajna cena: 49,90 €

Kabel je pleten, kar je še en element, ki doda en del k premium občutku – že ko miško prvič primemo v roke.

Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem White Shark.
Vas zanima več iz te teme?
Računalniška miška


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710