Računalništvo, telefonija
04.03.2019 14:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Miroslav Kořen novi generalni direktor družbe Kaspersky Lab za vzhodno Evropo

Miroslav Kořen se je z marcem 2019 pridružil družbi Kaspersky Lab in prevzel mesto generalnega direktorja za področje vzhodne Evrope, kamor spada tudi Slovenija. S sedežem v Pragi bo koordiniral in vodil ekipo družbe Kaspersky Lab v tej regiji. Odgovoren bo za dolgoročno rast in dobičkonosnost poslovanja podjetja na področju digitalne spletne varnosti ter v segmentih varnostnih rešitev za končne in poslovne uporabnike.
Miroslav Kořen novi generalni direktor družbe Kaspersky Lab za vzhodno Evropo
Miroslav Kořen novi generalni direktor družbe Kaspersky Lab za vzhodno Evropo

Miroslav Kořen ima 14 let izkušenj na področju industrije informacijske tehnologije, saj je delal na področjih programiranja, prodaje in upravljanja v nekaterih vodilnih podjetjih v sektorju. Pred pridružitvijo družbi Kaspersky Lab je bil vodja poslovanja za Češko in Slovaško v podjetju SUSE. Med drugim je delal še za SAP, Oracle in Capgemini. Zaključil je program MBA na Univerzi v Pragi, tekoče govori češko, angleško in nemško.

»Veselim se vodenja regije vzhodne Evrope v družbi Kaspersky Lab, saj vidim velik potencial za rast. Kaspersky Lab ima pomembne prednosti: odlično lokalno ekipo in izvrstne rešitve v industriji tako za končne uporabnike kot podjetja. Prav tako podjetje izstopa s svojimi storitvami, poročanjem o grožnjah in orodji za usposabljanje na področju kibernetske varnosti. S svojimi podjetniškimi sposobnostmi nameravam povečati odtis družbe Kaspersky Lab na vseh trgih regije, s posebnim poudarkom na segmentu varnostnih rešitev za podjetja,« je izpostavil Miroslav Kořen.

Miroslav Kořen bo pri svojem delu odgovarjal neposredno Ilijani Vavan, generalni direktorici za Evropo pri družbi Kaspersky Lab, ki ob njegovem imenovanju izpostavlja: »Področje spletne varnosti pridobiva na svoji pomembnosti tako na ravni potrošnikov kot podjetij, globalno in tudi v regiji vzhodne Evrope. V prihodnjih mesecih se družba Kaspersky Lab v regiji vzhodne Evrope nadeja rasti, ki jo obetajo vodilna tehnologija in raziskave družbe Kaspersky Lab skupaj s Kořenovimi izkušnjami z vodenjem in prodajo na področju informacijske tehnologije ter njegova energija, zagon in strast. Prepričana sem, da bo okrepitev prisotnosti podjetja v vzhodni Evropi prispevala k našim prizadevanjem za varovanje uporabnikov v kibernetskem prostoru.«

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB
Za več informacij so vam na voljo pri PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku