Računalništvo, telefonija
13.06.2008 08:15

Deli z drugimi:

Share

MIO predstavil Moov

MIO Technology, ki izdeluje navigacijske naprave, je skupaj z distributerjem za Slovenijo, podjetjem KimTec, predstavil nove navigacijske naprave iz serije Moov. MIO je pri novih izdelkih Moov veliko pozornosti posvetil industrijskemu oblikovanju in novim elementom programskega grafičnega vmesnika. Na slovenski trg prihajajo tri različice naprave Moov.

Poleg sodobne oblike so glavne značilnosti novih naprav Moov tehnologija instant GSP fix, ki omogoča zelo hitro pridobivanje GPS signalov po prvem t. i. hladnem startu. Programska oprema Moov vsebuje tudi nove zemljevide vzhodne Evrope z najboljšo pokritostjo Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Grčije ob pokritosti ostalih držav, ki je enaka ali boljša od konkurence.

Navigacijski sistem Moov odlikuje nova tehnologija iskanja, ki temelji na načelu “double fuzzy”, kar pomeni, da lahko uporabniki vpisujejo kraje po fonetičnem iskanju. Uporabnik lahko išče lokacije, ki ga še posebej zanimajo, pri tem pa uporablja kategorije in imena lokacij. Naprava omogoča tudi možnost priprave priljubljenih rut in uporabo tehnologije NavpixTM, ki omogoča navigacijo z uporabo geokodiranih digitalnih fotografij kot posebno obliko priljubljenih destinacij. Moov ima tudi možnost uvajanja funkcije traffic v državah vzhodne Evrope, in sicer takoj, ko bodo take storitve dostopne – trenutno obstajajo na področju republike Češke, in možnost iskanja krajev z uporabo tehnologije Iappliance (strežnik za iskanje).

Tajvanska družba MIO, ki je del Mitac Korporacije s sedežem v Tajpeju (Tajvan), trenutno obvlada več kot 40 % trga navigacijskih naprav v državah vzhodne Evrope. Svoj vodilni položaj na trgu si želi MIO utrditi s predstavitvijo novih navigacijskih naprav iz serije Moov. MIO si z razvojem novih naprav prizadeva, da bi obstoječi del trga obdržal oziroma se širil.

Na slovenskem trgu bodo naprave Moov na voljo v treh različicah, ki se bodo med seboj razlikovale po industrijskem oblikovanju in količini funkcij, ki bodo dostopne uporabnikom. Vse naprave iz serije Moov bodo uporabnikom omogočale brezplačno osvežitev zemljevidov in programov še 12 mesecev po nakupu naprave. Uradni zastopnik in distributer za izdelke MIO je podjetje KimTec.


Prijavi napako v članku