Računalništvo, telefonija
27.09.2020 10:41
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Miniaturni Surface Laptop že za 600 evrov?

Miniaturni Surface Laptop že za 600 evrov?
Miniaturni Surface Laptop že za 600 evrov?

Podjetje Microsoft je konec lanskega leta predstavilo nadvse zanimiv prenosni računalnik Surface Laptop 3. Novost je na voljo v dveh izvedbah, in sicer z zaslonom velikosti 34,3-centimetra (13,5-palca) oziroma 38,1-centimetra (15-palca). Oba zaslona se lahko pohvalita s tehnologijo na dotik, eden pa celo s procesorji podjetja AMD. Z novimi črnimi robovi je Surface Laptop 3 zelo podoben prenosnemu računalniku Apple MacBook Air. Microsoft vseeno trdi, da naj bi njihov računalnik bil hitrejši.

Ker pa je novi prenosni računalnik Surface Laptop 3 za mnoge cenovno nedostopen, naj bi podjetje Microsoft kmalu ponudilo v prodajo cenejšo različico prenosnih računalnikov družine Surface Laptop. Ta naj bi bila opremljena z zaslonom velikosti 31,8-centimetra oziroma 12,5-palca. Vstopna različica novosti naj bi bila opremljena s procesorjem Intel Core i5 desete generacije, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Najzmogljivejša pa naj bi bila opremljena z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim prostorom kapacitete 128 gigabajtov, kot je to značilno za družino Surface Go 2.

Vstopna različica cenejšega prenosnega računalnika Microsoft Surface Laptop bo v Združenih državah Amerike vrednotena na preračunanih 600 evrov. Za vsako nadgradnjo strojne opreme bo treba doplačati preračunanih 86 evrov. To pomeni, da bo za najzmogljivejšo različico treba odšteti dobrih 1000 evrov. Microsoft naj bi novo družino prenosnih računalnikov Surface Laptop predstavil še v mesecu oktobru.


Prijavi napako v članku