Namizni računalniki
23.06.2010 06:18
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Miniaturni osebni računalnik izjemne procesorske moči

Miniaturni osebni računalnik za kakovostni domači kino in opravljanje zahtevnejših nalog.
Miniaturni osebni računalnik za kakovostni domači kino in opravljanje zahtevnejših nalog.

Nam nekoliko manj poznano podjetje Tranquil je pripravilo izjemno kompakten osebni računalnik PC iXL, ki je pisan na kožo tudi zahtevnejšim nalogam in predvajanju visokoločljivih večpredstavnostnih vsebin. Novost je kot nalašč tudi za tiste računalničarje, ki jim v stanovanju primanjkuje prostora, saj oblikovno zanimivo aluminijasto ohišje meri zgolj 24 x 25 x 11 centimetrov.

Čeprav miniaturni računalniški sistem Tranquil PC iXL za preračunavanje podatkov uporablja zmogljiv Intelov procesor Core i3-530 takta 2,93 GHz pri delovanju ne povzroča hrupa, saj je opremljen z zmogljivim pasivno hlajenim hladilnim sistemom. Da novincu ne bi prehitro zmanjkalo sape, skrbi še sistemski pomnilnik DDR3 skupne kapacitete do 4 GB. Preostala strojna oprema pa obsega še trdi disk s 500 GB prostora oziroma 64-GB pogon Solid State in vgrajeno grafično kartico.

Kompaktni računalniški sistem Tranquil PC iXL je pisan na kožo tudi filmofilom, saj je opremljen z izhodom HDMI, bralnikom pomnilniških kartic in celo optičnim pogonom Blu-ray. Za nakup tržno zanimivega miniaturnega računalnika, ki pri polni obremenitvi porabi do 90 vatov električne moči, pa je potrebno angleškim trgovcem odšteti okoli 740 funtov oziroma 890 evrov.


Prijavi napako v članku