Računalništvo, telefonija
05.04.2005 11:36

Deli z drugimi:

Share

Milijon tolarjev najperspektivnejšemu slovenskemu študentu

Podjetje Microsoft d.o.o. je pretekli teden objavilo že drugi razpis za štipendijo v višini milijona slovenskih tolarjev, za katero se lahko potegujejo vsi študenti slovenskih fakultet. Rok za oddajo projektov je do vključno 22. junija 2005, medtem ko bodo 10. novembra 2005 znani tudi končni rezultati o najboljšem projektu in zmagovalcu. Z lanskoletnimi prijavljenimi projekti so bili v podjetju Microsoft d.o.o. zelo zadovoljni, zmagovalec preteklega leta je celotno rešitev pripravil v Microsoftovi tehnologiji .Net, rešitev pa bo predstavil tudi na letošnji že kar deseti NT konferenci.

Microsoft ob svoji 10. obletnici delovanja v Sloveniji že drugo leto zapored organizira Microsoftov natečaj za štipendijo »Milijon za vzpon«, dolgoročni projekt namenjen spodbujanju izobraževanja mladih, starih od 18 do 27 let. S projekti kot je štipendija želi Microsoft omogočiti mladim slovenskim študentom, da se povzpnejo v sam svetovni vrh računalniških strokovnjakov. Microsoftovo štipendijo bodo podelili tistemu, ki bo na natečaj prijavil najboljšo aplikacijo, katero bo mogoče kasneje tudi dejansko uporabljati v sklopu operacijskega sistema Windows. Pri tem je pomembna uporabnost, inovativnost, celotna izvedba ter predstavitev projekta, ki je lahko uporabna za področje šolstva, zdravstva, finančnega sektorja ali katerega koli drugega področja človeškega delovanja.

Neodvisna strokovna komisija, v kateri bosta dva predstavnika Microsofta, ostali člani pa bodo predstavniki iz neodvisnih zunanjih institucij, povezanih s področjem informacijske tehnologije, bo presojala o odličnosti prijavljenih rešitev, letos prvič pa Microsoft vabi tudi obiskovalce spletnih strani, da izberejo tri najboljše rešitve. Zmagovalec natečaja »Milijon za vzpon« bo dobil štipendijo v vrednosti enega milijona slovenskih tolarjev, možnost opravljanja delovne prakse v Microsoftovem raziskovalnem centru v tujini, v času trajanja štipendije bo pridobil tudi osebnega mentorja v Microsoftu in možnost za predstavitev svojega projekta na Microsoftovi NT konferenci 2006. Drugo in tretje uvrščena kandidata bosta za svoj projekt nagrajena z brezplačno udeležbo na Microsoftovi NT konferenci 2006.


Prijavi napako v članku