Facebook
16.01.2012 12:01
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Milijarda uporabnikov za Facebook

Če si boste želeli vzeti življenje, vas bo Facebook poskušal rešiti.
Če si boste želeli vzeti življenje, vas bo Facebook poskušal rešiti.

Družbena omrežja so bila postavljena z namenom, da uporabnikom svetovnega spleta pomagajo pri ohranjanju tako osebnih in poslovnih kot družinskih stikov. Danes žal temu ni več tako. Družbena omrežja so postala mesto, kjer velika večina posameznikov poskuša doseči svojih pet minut slave z brezglavim odjavljanjem stvari, ki se jim dogajajo v življenju oziroma o čem razmišljajo. In to počnejo tudi na račun ogrožanja lastne varnost in prihodnosti.

Ker je na svetu ogromno računalničarjev, ki zaradi njihovega bolj ali manj dolgočasnega življenja poskuša doseči svojih pet minut slave na družbenih omrežjih, ne preseneča, da število registriranih uporabnikov še vedno narašča z vrtoglavo hitrostjo. Samo najbolj priljubljeno družabno omrežje Facebook trenutno uporablja že več kot 800 milijonov uporabnikov. Ta je trenutno zelo razširjen predvsem v Združenih državah Amerike in Združenem kraljestvu. Tam Facebook trenutno uporablja 49 odstotkov oziroma 47 odstotkov prebivalcev.

Analitik Gregory Lyons iz analitskega podjetja iCrossing je prepričan, da bo število uporabnikov družbenega omrežja Facebook letos avgusta preseglo že milijardo oziroma kar sedmina svetovnega prebivalstva. Največji delež novih uporabnikov naj bi letos prispevali državi Indija in Brazilija. Ker tam najbolj priljubljeno omrežje uporablja le tri oziroma 16-odstotkov prebivalstva, je tu prostora za rast več kot na pretek. Analitik Gregory Lyons je še prepričan, da ima dober potencial za rast tudi družbeno omrežje Google+. Ta je konec lanskega leta imel slabih 50 milijonov uporabnikov, do konca letošnjega leta pa naj bi se število registriranih uporabnikov povzpelo že na 400 milijonov.


Prijavi napako v članku