27.03.2023 10:31
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mikrocop je prvi ponudnik e-hrambe v Sloveniji, ki je prestal pregled po EBA smernicah

Mikrocop je prvi ponudnik e-hrambe v Sloveniji, ki je prestal pregled po EBA smernicah, ki jo je naročilo osem slovenskih bank. Več mesecev trajajoč skupen pregled mednarodne priznane revizijske hiše so v Mikrocopu zaključili s potrditvijo končnega poročila o pregledu. Kot tretje podjetje v Sloveniji, ki je prestalo tovrsten pregled, se Mikrocop uvršča v sam vrh ponudnikov v bančnem sektorju.
EBA smernice določajo ukrepe za obvladovanje tveganj, ki jih morajo finančne institucije sprejeti za obvladovanje svojih tveganj, povezanih z informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (IKT) ter varnostjo.
EBA smernice določajo ukrepe za obvladovanje tveganj, ki jih morajo finančne institucije sprejeti za obvladovanje svojih tveganj, povezanih z informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (IKT) ter varnostjo.

Simona Kogovšek, direktorica Mikrocopa:

»Pregled je za nami in veseli smo ugotovitev in pozitivnega poročila. Prepričana sem, da je to znak, da smo res pomemben člen pri delovanju bančnega sektorja in to vidim kot priložnost, da svoje sodelovanje z bankami še poglobimo in razširimo.«

EBA smernice določajo ukrepe za obvladovanje tveganj, ki jih morajo finančne institucije sprejeti za obvladovanje svojih tveganj, povezanih z informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (IKT) ter varnostjo. Smernice vključujejo zahteve za informacijsko varnost, vključno s kibernetsko varnostjo, če so informacije shranjene v sistemih IKT.

Pregled po EBA smernicah vključuje področja:

  • Upravljanje procesa razvoja in procesa uvajanja sprememb
  • Upravljanje z incidenti
  • Upravljanje neprekinjenega poslovanja in okrevanje po katastrofi
  • Upravljanje z zunanjimi izvajalci
  • Ravnanje z osebnimi podatki
  • Informacijska varnost
  • Upravljanje pravic dostopov do sredstev in podatkov za zagotavljanje revizijskih sledi
  • Upravljanje kadrovskih tveganj ključnih kadrov in drugo.

»K skupnem pregledu smo v Mikrocopu pristopili kot k resnemu projektu, ki smo mu namenili res veliko časa in resursov, saj je pregled zajel celotno poslovanje podjetja. Projekt smo uspešno pripeljali do konca, rezultati pa so naša smernica tudi za poslovanje v prihodnje. Vemo, kaj delamo dobro in kako moramo delati, da bomo še boljši. Finančne institucije stremijo k zagotavljanju varnih in zanesljivih IKT storitev in rešitev, zato je v njihovem interesu sodelovati s partnerji, ki lahko zagotavljajo ustrezne cilje, vezane na obvladovanje tveganj pri izvajanju svojih storitev in ukrepe ter postopke v primeru varnostnih incidentov. Dokazali smo, da smo zaupanja vreden in zanesljiv partner,« je povedal vodja projekta skupnega pregleda v Mikrocopu, pravnik in DPO za zunanje naročnike, Grega Vozel.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MIKROCOP d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MIKROCOP d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MIKROCOP d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808