Računalništvo, telefonija
11.05.2012 05:11
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MicroStrategy daleč najboljši med ponudniki mobilne poslovne inteligence

Uporaba pametnih telefonov in tablic je že zelo razširjenja med končnimi uporabniki. Sedaj se njihova uporaba močno širi tudi v podjetjih.
MicroStrategy daleč najboljši med ponudniki mobilne poslovne inteligence
MicroStrategy daleč najboljši med ponudniki mobilne poslovne inteligence

Zadnja raziskava v 1.364 podjetjih, ki že uporabljajo BI orodja in ga je izvedla analitična hiša Gartner, je ugotovila, da 8 % podjetij mobilno poslovno inteligenco že uporablja, dodatnih 13 % podjetij trenutno izvaja pilotne iniciative, kar 33 % pa jih trdi, da bodo mobilno poslovno inteligenco implementirali v naslednjih 12 mesecih. Vse bolj pomembno vprašanje, ki se nanaša na mobilno poslovno inteligenco, torej ni več »Ali naj implementiramo Mobile BI?«, temveč »Kako naj implementiramo Mobile BI?«. Pravi izziv predstavlja izbor primernega orodja za uspešno implementacijo in uporabo, ki bo najbolje zadovoljila potrebe posameznega uporabnika.

Raziskovalna hiša Gartner je v ta namen pripravila raziskavo, kjer so ocenili 10 različnih ponudnikov mobilne poslovne inteligence. V raziskavo so vključili tako vodilne ponudnike kot tudi nove izzivalce (angl. Challengers), ki jih najdemo v »Magičnem kvadrantu za BI platforme«. To so: IBM, Information Builders, MicroStrategy, Oracle, QuilkTech, Tableau and Tibco Spotfire. Da bi lahko predstavili tudi alternativo tradicionalnim BI rešitvam, so v raziskavo dodali še 3 povsem nove ponudnike, to so: Enterprise Signal, Exxova in MeLLmo.

Med vsemi omenjenimi ponudniki je MicroStrategy dobil skupno daleč najboljšo oceno. Gartner ocenjuje, da se velike investicije, ki jih je MicroStrategy v zadnjih letih vlaga v mobilno poslovno inteligenca, odraža v zreli mobilni BI rešitvi za široko področje uporabe. MicroStrategy Mobile ima izvirno verzijo tako za iOS kot tudi za Androide, obema zagotavlja enak nivo funkcionalnosti. Obsotječo BI vsebino lahko uporabnik uporablja brez dodatnega razvoja, nadzorne plošče so popolnoma prilagojene zmogljivostim mobilnih naprav in imajo hkrati »touch-friendly« vmesnik. MicroStrategy Mobile omogoča tudi offline navigacijo ter GPS integracijo.

(Vir: povzeto po Critical capabilities for Mobile BI, Gartner, april 2012)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CRMT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CRMT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Tagetik je na letni konferenci lansiral novo verzijo rešitev za celovito upravljanje poslovanja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CRMT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku