Telefoni
12.04.2010 21:35
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoftova mobilnika Kin One in Kin Two

Oblikovno zanimivi mobilnik Microsoft Kin One.
Oblikovno zanimivi mobilnik Microsoft Kin One.

Microsoft

je radovedni javnosti predstavil težko pričakovano mobilno platformo Kin, ki je pisana na kožo predvsem vse bolj priljubljenim socialnim omrežjem, kot so Facebook, Twitter in MySpace. Microsoftova mobilnika Kin One in Kin Two sta bolj kot zahtevnim uporabnikom pisana na kožo najstnikom, saj ne sodita v družino pametnih mobilnih telefonov, ne omogočata nameščanja dodatnih programov ter prednameščeni spletni brskalnik ne podpira spletnih tehnologij Flash in Silverlight.

Mobilni telefon Kin One, ki je pravzaprav delo podjetja Sharp in je nastajal pod razvojno oznako Turtle, razpolaga s fizično tipkovnico QWERTY ter brezžičnimi povezavami 3G, Bluetooth in Wi-Fi. Za prikazovanje slik je na voljo na dotik občutljiv zaslon ločljivosti 320 x 240 točk, medtem ko lahko podatke shranjujemo na vgrajeni pomnilnik kapacitete 4 gigabajte. Zajem fotografij in filmskih posnetkov formata VGA je računalniški gigant zaupal fotoaparatu ločljivosti 5 milijonov točk.

Oblikovno bolj všečni mobilnik Kin Two, ki je nastajal pod razvojno oznako Pure, je nekoliko zmogljivejši v primerjavi z modelom Kin One. Novinec ima namreč za prikazovanje slik na voljo na dotik občutljiv zaslon ločljivosti 480 x 320 točk. Za shranjevanje podatkov je na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete 8 GB, zajemanje kakovostnih nepozabnih trenutkov in visokoločljivih filmskih posnetkov formata 720p pa zagotavlja fotoaparat ločljivosti 8 milijonov točk. Poganjanju večpredstavnostnih vsebin je kos zmogljiva platforma Nvidia Tegra.

Microsoftova mobilnika Kin One in Kin Two za glasbo in filmske posnetke podpirata enake storitve kot večpredstavnostni predvajalnik Zune. Pri novincih velja še izpostaviti funkciji Spot, ki omogoča enostavno deljenje slik, videoposnetkov, map, povezav, statusov in podobno ter Loop, ki povezuje posodobitve kontaktov s socialnih omrežij.

Mobilna telefona Kin One in Kin Two bosta z naročniškim paketom pri Verizonu na voljo že v mesecu maju, medtem ko jih bo na Staro celino v jesenskih mesecih pripeljal Vodafone. Ali to posledično pomeni, da jih bo pri nas kot prvo tržilo podjetje Si.mobil? Upajmo da bo temu res tako, saj bi na novincih lahko brez težav spremljali ažurne IT novice preko socialnih omrežij Računalniških novic.


Prijavi napako v članku