Računalništvo, telefonija
04.12.2013 14:49
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoftov visokotehnološki nedrček proti čustvenemu prenajedanju

Microsoftovi inženirji so zasnovali visokotehnološki nedrček, ki v realnem času meri čustveno razpoloženje ženske, ki ga nosi, in »beleži« količino hrane, ki jo v tem času zaužije. Novost za nameček uporabnico opozori vsakič, ko ta pod vplivi čustev želi poseči po nezdravi oziroma sladki hrani.
Microsoftov pametni nedrček uporabnice opozori, če te zaradi čustev želijo poseči po nezdravi hrani.
Microsoftov pametni nedrček uporabnice opozori, če te zaradi čustev želijo poseči po nezdravi hrani.

Microsoft že dolgo časa ni več le daleč najuspešnejši snovalec programske opreme, temveč se vse bolj uveljavlja tudi na drugih področjih našega življenja. Njegov najnovejši izum je tokrat namenjen predstavnicam nežnejšega spola, ki imajo težave s prekomerno telesno težo. Microsoftovi inženirji so namreč zasnovali visokotehnološki nedrček, ki v realnem času meri čustveno razpoloženje ženske, ki ga nosi, in »beleži« količino hrane, ki jo v tem času zaužije.

Visokotehnološki nedrček v povezavi z namensko programsko opremo najprej izdela prehranjevalni »model« uporabnice. Če nato zazna, da se pri uporabnici pojavijo občutki, ki so bili v preteklosti že povezani s poseganjem po nezdravi (sladki) hrani, jo na to preventivno opozori. Microsoftova ekipa strokovnjakov zatrjuje, da je oblika nedrčka za te namene odlična, saj omogoča zelo natančno merjenje aktivnosti srca.

Prva preizkušanja Microsoftovega pametnega nedrčka so že obrodila želene sadove, saj je nedrček s kar 75-odstotno natančnostjo napovedal, kdaj bodo uporabnice zaradi čustev posegle po nezdravi hrani. Trenutno pa žal še ni znano, ali bo Microsoftov pametni nedrček sploh kdaj na voljo v prosti prodaji.


Prijavi napako v članku