Programska oprema
27.05.2013 12:32

Deli z drugimi:

Share

Microsoft zaradi groženj Googla umaknil mobilno aplikacijo za YouTube

Podjetji Microsoft in Google sta napovedali, da bosta sodelovali pri pripravili nove mobilne aplikacije YouTube za Windows Phone, ki bo po godu obema stranema. Novost bo podpirala prikazovanje reklamnih oglasov in bo preprečevala prenos videoposnetkov na vgrajeni pomnilnik mobilne naprave.
Usoda mobilne aplikacije Youtube za mobilnike Windows Phone visi na nitki!
Usoda mobilne aplikacije Youtube za mobilnike Windows Phone visi na nitki!

Podjetji Microsoft in Google sta se pred kratkim zapletli v spor zaradi mobilne aplikacije YouTube za pametne mobilne telefone Windows Phone 7.5 in 8. Microsoft je namreč omenjeno aplikacijo pripravil brez dovoljenja računalniškega giganta in mobilni program je za nameček celo namerno blokiral oglase, ki pa so kakopak pomemben vir zaslužka za YouTube in s tem posledično Google. Ker je slednji podjetju iz Redmonda »prikrito« zagrozil z večmilijonsko tožbo, se je Microsoft pred kratkim odločil, da sporno aplikacijo YouTube za neposreden dostop do videoposnetkov vendarle umakne iz spletnega portala Windows Phone (http://goo.gl/eabXQ).

Ker so se strasti med podjetjema Microsoft in Google z umikom aplikacije YouTube za mobilnike Windows Phone 7.5 in 8 nekoliko umirile, sta računalniška giganta že napovedala, da bosta sodelovala in s skupnimi močmi pripravila mobilno aplikacijo, ki bo po godu obema stranema. Nova različica omenjenega mobilnega programa naj bi pričakovano podpirala prikazovanje bolj ali manj nadležnih reklamnih oglasov in bo preprečevala prenos videoposnetkov na vgrajeni pomnilnik mobilne naprave. Prenovljena aplikacija YouTube za mobilnike Windows Phone naj bi bila nared še pred pričetkom poletja.

Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Prijavi napako v članku