Programska oprema
08.10.2005 15:55

Deli z drugimi:

Share

Microsoft z novima programoma zoper zlonamerne kode

Ameriški Microsoft je v boju zoper zlonamerne kode pripravil dve novi programski orodji in sicer Client Protection ter Antigen.

Microsoft Client Protection je namenjen sistemskim administratorjem, ki so v podjetju zadolženi za varnost računalniške mreže. Novo programsko orodje namreč poenostavlja postopke varovanje računalniških sistemov pred spletnimi napadi, saj razpolaga z naprednimi tehnologijami zoper nezaželeno pošto, rootkits orodjem, virusom ter drugim zlonamernim kodam. Client Protection se za varovanje računalniških sistemov poslužuje napredne tehnologe programa Windows OneCare. V izboljšano različico, ki bo izšla nekoliko kasneje, bo Microsoft vključil še orodja za integracijo novega programa z datotečnim sistemom Active Directory operacijskega sistema Windows Server 2003.

Microsoft Antigen je programska oprema, ki združuje protivirusni program in antispam modul. Programsko orodje je namenjeno varovanju strežnikov s sporočilnimi sistemi Microsoft Exchange. Antigen se za iskanje zlonamernih kod poslužuje tehnologije podjetja Sybari Software, ki z naprednim iskalnim motorjem odkriva tudi varnostne napake računalniških mrež.

Programski opremi Microsoft Client Protection ter Antigen bodo na prodajne police prispeli konec leta, njihova cena ni znana.


Prijavi napako v članku