Telefoni
30.05.2014 18:39
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft z novim izdelkom še to poletje?

Microsoft z novim izdelkom še to poletje?
Microsoft z novim izdelkom še to poletje?

V primerjavi s podjetji, kot so Google, Facebook in Apple, so preteklo desetletje pri Microsoftu zamudili vlak pri večini novih izdelkov in storitev. Med drugim v to kategorijo spadajo pametni telefoni. Kljub obsežnemu oglaševanju in sodelovanju s številnimi partnerji na trgu zaenkrat še niso dosegli večjega uspeha. Ob koncu leta 2014 se napoveduje zgolj 3,5-odstotni tržni delež. V primerjavi z več kot 80-odstotnim deležem Android OS in slabih 15 odstotkov, ki bi si jih naj zagotovil iOS, so to porazne številke.

Se pa z novim vodstvom, ko je predsednik uprave postal Satya Nadella, izvajajo številne spremembe. Ena izmed ključnih je prisotnost programa Office na napravah iOS in Android in ne zgolj na operacijskem sistemu Windows Phone. Zdaj pa so se pojavile še govorice o razvoju pametne ure, ki bi jo pri Microsoftu lahko predstavili že to poletje in s tem celo pred Applom.

Po prvih informacijah sodeč bi bil glavni poudarek pri razvoju pametne ure na področju zdravja. Tako bo uporabnikom skozi ves dan sproti merila srčni utrip in v primeru opažanja razlik uporabnike tudi obveščala. Povezava bo možna z vsemi pametnimi telefoni in ne zgolj tistimi, ki delujejo s sistemom Windows Phone.

Kot dodatno zanimivost se izpostavlja samo zasnovo. Zaslon ure bi naj bil nameščen na notranjo stran roke. Na ta način bi se zagotovilo, da se vsebina na uri ne bi prikazovala ostalim posameznikom, ki se nahajajo okrog uporabnika. Po Samsungu, Applu in številnih novostih se bo na trgu pametnih pojavil še Microsoft.


Prijavi napako v članku